Ceasul lui Sulla. Hublot prezinta o tehnologie de acum 2000 ani

Îţi place? Dă
şi

Hublot hublot-antikythera-mechanism-first-computer-watch-456x304

Hublot a lansat un ceas unic, inspirat dintr-o tehnologie care dateaza de pe vremea imparatului roman Sulla, de acum 2000 ani.Hublot hublot-antikythera-mechanism-first-computer-watch-0-333x304

Hublot BANNER_gadget

Ceasul prezinta, intr-un mecanism unic si spectaculos, modul in care romanii calculau timpul.

Pe langa mecanismul clasic, ceasul include un calendar solar capabil sa ofere detalii extrem de fidele legate de trecerea timpului.

Ceasul este inspirat dintr-o decoperire realizata in 1900 de exploratorul grec Dimitrios Kondos. Acesta a descoperit, in apropierea insulei Antikythera, la nord de Creta, ramasitele unei corabii antice, de pe vremea dictatorului roman Sulla.

Printre statuile, vesela, bijuteriile si celelalte obiecte de o valoare inestimabila aflate la bordul vasului, s-a aflat si un mecanism metalic, ingnorat de arheologi care au crezut, la vremea respectiva, ca este un artefact ceva mai “proaspat”.

Abia in 1951, fizicianul englez Derek Price a inceput sa studieze mecanismul. In urma analizelor, acesta a descoperit ca acesta era un ceas solar, ce data in 100-300 B.C. Mecanismul este cunoscut drept cel mai vechi ceas din lume.

Urmariti intreaga istorie a ceasului in clipul video de mai jos.

Scrie un comentariu

2 Ei scriu de la noi despre: “Ceasul lui Sulla. Hublot prezinta o tehnologie de acum 2000 ani”

  1. Pingback: Ceasul lui Sulla, scos la licitatie | Best Gadget Report

Sistemul de comentarii este inchis.