Virgin Space Ship Unity, noul avion gândit să ducă turiştii în spaţiu

Îţi place? Dă
şi

Virgin Space Ship Unity Virgin-Space-Ship-Unity-gadgetreport

Compania Virgin Galactic, fondată de omul de afaceri Richard Branson, a prezentat noul avion Virgin Space Ship Unity (VSS Unity), care ar urma să-i transporte pe turişti în spaţiu. Acesta este cel de al doilea avion al companiei după ce, în urmă cu un an şi jumătate, un vehicul asemănător s-a prăbuşit în deşertul Mojave din California.

Virgin Space Ship Unity BANNER_gadget

Noul avion spaţial Virgin Space Ship Unity (VSS Unity) va fi supus unor teste intensive la sol si unui zbor experimental in atmosfera inainte de a iesi in zona suborbitala a Terrei.

Potrivit companiei, mai multe sisteme de securitate au fost special instalate pentru a preveni în viitor un incident asemănător cu cel petrecut în 2014 când primul avion al companiei s-a prăbuşit în timpul unor teste în deşertul Mojave din California iar unul dintre piloţi şi-a pierdut viaţa.

Înaintea accidentului, nu mai puţin de 500 de persoane îşi cumpăraseră un bilet în valoare de 200.000 de dolari pentru a experimenta călătoria în spaţiu.

„Evident ce s-a întâmplat în urmă cu 15 luni a fost un moment trist pentru noi. Dar în mod remarcabil, toată lumea a revenit imediat în aceste hangare şi s-a apucat de lucru pentru a construi o nouă navă. Iar acum avem noul avion Unity, un avion în care ne punem toate speranţele”, a declarat Richard Branson, fondatorul Virgin Galactic.

Scrie un comentariu