Cum să vezi Netflix pe televizor, chiar dacă nu e smart TV

Îţi place? Dă
şi

cum-vezi-netflix-cu-chromecast-456x304

Dacă nu aveţi acasă un smart TV şi vreţi totuşi să vedeţi pe ecranul mare programele Netflix şi orice alt film de pe internet sau din calculator, telefon sau tabletă, vă prezentăm câteva soluţii simple şi ieftine care vă permit să rezolvaţi problema imediat.

BANNER_gadget

Prima şi cea mai simplă este să vă cumpăraţi un cablu HDMI şi să legaţi gadgetul dvs. la televizor.

cablu-pentru-tv-hdmi-304x304Există tot felul de adaptoare care transformă semnalul video de la calculator pe televizor, iar în cazul telefoanelor şi tabletelor, veţi găsi cabluri cu mufă de ieşire HDMI dedicată acestora. Preţul unui astfel de cablu este între 10 şi 40 de lei.

O altă soluţie, destul de ieftină, este să vă cumpăraţi un Chromecast. Găsiţi în magazine ambele versiuni Chromecast 1 şi 2. Prima generaţie este vândută la preţuri între 100 şi 160 de lei, iar cea de-a doua între 220 şi 280 de lei.

Diferenţa dintre ele este că generaţia a doua funcţionează şi pe WiFi 5 Ghz (AC), astfel că, dacă aveţi mai multe gadgeturi conectate la routerul WiFi de acasă, o să vă ajute să aveţi un semnal mai bun.

Pentru Netflix este însă suficientă şi prima generaţie Chromecast. Nu trebuie decât să conectaţi dongle-ul la televizor, la o mufă HDMI şi, din aplicaţia Netflix de pe telefon, tabletă sau calculator, să trimiţi semnalul către Chromecast. Cum să conectaţi Chromecast 1 aflaţi din tutorialul GadgetReport.ro de mai jos.

Un tutorial video despre Chromecast 2 vedeţi în clipul video de mai jos.

Cu siguranţă veţi găsi pe piaţă şi alte gadgeturi care vă transformă televizorul în smart TV, precum consolele cu Android, însă cea mai ieftină şi optimă soluţie este folosirea unui Chromecast.

Netflix nu are încă subtitrare în limba română însă v-am prezentat, în tutorialul de AICI, cum puteţi rezolva problema.

De ce să alegeţi Netflix? Pentru că, spre deosebire de torenţi sau site-urile de filme online, tot ceea ce faceţi este legal, nu există întreruperi de semnal, iar calitatea video este la nivel HD şi 4K.

În plus, aceste site-uri pirat nu vor mai avea viaţă lungă, providerii de internet primind undă verde pentru blocarea difuzării acestora, în virtutea legislaţiei privind drepturile de autor.

În plus, chiar şi faptul că urmăriţi programe piratate este o faptă de natură penală, fapt care, în viitor, ar putea duce la sancţiuni din partea autorităţilor.

Am întâlnit, în aceste zile, multe reacţii despre oferta de filme şi seriale Netflix pentru România, una mai redusă decât în SUA. Să nu uităm însă că Netflix este doar o opţiune, la fel ca HBO GO sau Voyo.

Concurenţa este benefică, iar simplul fapt că avem de unde alege filme şi seriale de calitate, la un preţ bun, este un pas înainte.

Dacă vrem să avem toate filmele şi serialele disponibile, LEGAL, este absolut normal să cumpărăm mai multe servicii.

Scrie un comentariu