Google dezvolta o retea de internet de 1GB/secunda

Îţi place? Dă
şi

Fiber-Optic

Google a anuntat ca a trecut intr-o noua faza in proiectul de dezvoltare a celei mai rapide retele broadband din lume. Aceasta va furniza locuitorilor din Kansas City, Missouri, posibilitatea de a trafica date la 1 GB pe secunda.

BANNER_gadget

Ca sa va faceti o idee, in Romania, viteza medie de internet este undeva la 2-4 MB/secunda. Un GB are 1000 MB.

Intr-un post pe blog intitulat “Kansas City is Fiber-Ready,” Google a anuntat ca va incepe, in curand, sa instaleze cablurile necesare pentru functionarea retelei de internet.

“Am facut masuratorile necesare, am studiat hartile si am rezolvat problemele cu vecinii. Avem planurile pregatite si suntem pregatiti sa instalam fibra”, se spune in mesaj.

Reteaua va fi instalata intre Kansas City, Kansas si Kansas City,Missouri. Fiecare cablu va contine mii de fibre de sticla subtiri cat firele de par.

Reteaua va fi de 100 de ori mai rapida decat orice retea din prezent, afirma dezvoltatorii Google. Proiectul a inceput in 2010 si nu exista un termen de finalizare.

Scrie un comentariu

3 Ei scriu de la noi despre: “Google dezvolta o retea de internet de 1GB/secunda”

  1. Basarabeanu spune:

    1. La Chisinau e deja lansata reteaua de 1 GBs.
    2. Nu se poate compara viteza de internet intr-un oras si in toata tara. Atunci ar fi logic de spus ce viteza medie de internet e in SUA (3-4 MB/secunda ).

Sistemul de comentarii este inchis.