Îţi merge greu calculatorul? Cum faci să îi creşti viteza

Îţi place? Dă
şi

Îţi-merge-greu-calculatorul

Asemenea unei camere dezordonate si aglomerate, hard disk-ul laptopului tau se poate umple de fisiere nefolositoare, ce ii incetinesc viteza. In materialul de mai jos gasesti cativa pasi de urmat pentru ca laptopul tau sa poata functiona din nou la viteza cu care te-a obisnuit.

BANNER_gadget

1. Goleste folderul „Downloads”
Atunci cand navighezi pe Web si descarci diverse fisiere, aceastea sunt stocate automat in folderul ”Downloads”, putand fi sterse numai manual. De cele mai multe ori, folderul contine fisiere temporare, acestea nefiind vitale pentru buna functionare a laptopului.
2. Goleste cosul de gunoi
Poate parea banal, insa spre deosebire de Recycle Bin, sistemul OS X Trash nu sterge fisierele automat, dupa o anumita perioada de timp. Astfel, este necesar ca la interval de cateva zile sa te ocupi de ”curatenia” Mac-ului.

3. Dezinstaleaza aplicatiile pe care nu le folosesti
Tehnologia avanseaza, iar laptopurile se innoiesc continuu. De aceea trebuie sa iti verifici aplicatiile, programele instalate, dar si spatiul pe care acestea le ocupa in memoria laptopului si sa le inlocuiesti cu altele noi.

4. Muta fisierele mari pe Hard Disk-uri externe
In cazul in care ai un Hard Disk extern, poti sa iti stochezi pe el filmele, muzica si cartile in varianta electronica. Astfel, eliberezi foarte mult spatiu din memoria utila.

5. Verifica fisierele mari
Uneori, erorile de program produc fisiere mari si nefolositoare. Aceste fisiere pot trece neobservate, insa este indicat sa le elimini folosind programe precum DaisyDisk sau Grandperspective, care iti vor arata marimea fiecarui fisier.

6. Verifica driverele pentru eventuale erori
Nu in ultimul rand, verifica driverele si asigura-te ca acestea nu necesita formatare. Daca exista erori la nivelul driverelor, acestea vor calcula gresit capacitatea de stocare si spatiul ramas liber, fiind necesara reinstalarea sistemului.

Scrie un comentariu