Potrivit unui nou studiu, medicii americani nu respectă regulile atunci când prescriu antibiotice. În ciuda creșterii rezistenței la antibiotice, mai mult de un sfert dintre antibioticele prescrise între 2017 și 2021 au fost prescrise pentru afecțiuni pentru care acestea sunt ineficiente, arată o cercetare publicată în revista Clinical Infectious Diseases.

O echipă de oameni de știință de la Institutul SETI, dedicat căutării de inteligență extraterestră, susține că a „conversat” cu o balenă cu cocoașă din Alaska. Poate părea un pic cam exagerat, dar echipa speră să folosească ceea ce a aflat pentru a pune bazele eforturilor noastre de a comunica cu extratereștrii – dacă vom stabili vreodată primul contact, desigur.

Sony a anunțat lansarea noii game de televizoare inteligente Bravia 9. Acestea optimizează în mod inteligent culoarea, contrastul și luminozitatea pentru un mediu de vizionare acasă, mai luminos decât la cinema.

LG a lansat, pe piața românească, noile televizoare LG OLED și QNED din 2024. Nucleul noii game de televizoare LG din 2024 este cu siguranță cel mai recent procesor AI al companiei, α (Alpha) 11 AI, prezent pe modelele LG SIGNATURE OLED M4 de 97 de inchi. LG OLED evo M4 și G4 folosește inteligență artificială cu deep learning, care este de patru ori mai puternică decât cea folosită de predecesorul său, procesorul Alpha 9 Gen 6.

Boston Dynamics renunță la proiectul Atlas, robotul umanoid cu care a uimit o lume întreagă. Din 2013 și pînă în prezent, am văzut cum robotul umanoid Atlas putea să alerge, să sară și să danseze, iar videoclipurile sale demne de meme au adunat zeci de milioane de vizualizări pe YouTube de-a lungul anilor.