Apple Watch, imposibil de reparat? (VIDEO)

Data: 27/04/2015 | Autor: .

Apple Watch i Fixit

Ceasul inteligent Apple Watch continua sa starneasca controverse. Dincolo de nivelul tehnologic discutabil, de pretul piperat si de autonomia redusa, primul smartwatch lansat de Apple mai are o problema – este aproape imposibil de reparat acasa.

Cel putin asta sustin cei de la iFixit, care au demontat ceasul lansat de Apple si au ajuns la concluzia ca, daca dintr-un accident i-ai spart ecranul sau nu mai functioneaza, va fi o misiune aproape imposibila sa-l repari.

Ceasul se desface foarte greu, indepartarea ecranului fiind o misiune extrem de dificila. Daca ati ajuns la baterie, veti descoperi ca aceasta are numai 205 mAh, principalul motiv pentru care autonomia ceasului este una foarte redusa.

Spre comparatie, Moto 360 are un acumulator de 320 mAh, iar LG G Watch R de 410 mAh.

Apple_Watch-reparatie

Cei de la iFixit au descoperit, ulterior, ca restul componentelor Apple Watch sunt lipite, astfel ca schimbarea unora dintre ele, precum procesorul Apple S1 şi motorul Taptic, nu poate fi facuta decat de cei de la Apple.

Interesant este si faptul ca, in timp ce explorau produsul, expertii de la iFixit au descoperit ca senzorul photoplethysmographic, destinat monitorizarii ritmului cardiac, ar fi capabil sis a masoare nivelul de oxigen din sange, functie neexploatată insă la nivel software. Probabil vom vedea aceasta facilitate pe viitorul Apple Watch 2.

Pe ansamblu, iFixit a acordat Apple Watch scorul de reparabilitate de 5 din 10, unde 10 inseamna ca se repara foarte usor, fara sa fie necesar sa il duci la service si sa te coste foarte mult.