Bitdefender 2013. Ce avantaje sunt, unde mai trebuie lucrat (FOTO)

Data: 9/05/2012 | Autor: .

Bitdefender a lansat miercuri versiunea beta a programului sau integrat antivirus 2013. Se instaleaza foarte usor, te apara de virusi insa nu accepta niciun alt program similar. Asa ca, daca vrei Bitdefender BETA, va trebui sa le dezinstalezi. Din fericire, nu prea ai nimic de pierdut.

Primele impresii dupa ce am descarcat noul pachet antivirus au fost excelente. Programul s-a instalat rapid si a pornit imediat. Ce nu ne-a placut este conditia esentiala pentru instalare – dezinstalarea tuturor programelor similare, inclusiv Windows Defender.

Daca pe unul dintre calculatoare, lucrurile au mers fara probleme, pe un altul nu l-am putut instala. Motivul? Aveam instalata o versiune de Ad-aware care, desi am dezinstalat-o, Bitdefender-ul ne-a perceput-o ca fiind in continuare prezenta pe calculator. Asa ca am renuntat pentru moment.

Ce ne-a placut la noul Bitdefender ?Interfata este una prietenoasa, simpla, cu butoane clare si un client desktop care te ajuta sa fi la curent tot timpul cu evenimentele.

Iti poti seta diverse nivele de securitate, de la scanarea antivirus, la antispam, privacy si firewall. O optiune interesanta si utila este TuneUp, un program care te ajuta sa iti mentii calculatorul curat (temporale, registrii etc) si, in acelasi timp, sa fi la curent cu update-urile pentru Windows si alte programe. Bitdefender ti le descarca, daca esti de acord, si ti le instaleaza.

O alta noutate este aparitia browserului integrat Safepay, complet securizat, special conceput pentru tranzactii bancare online si cumparaturi pe internet.

Safepay recunoaste si deschide automat paginile pe care se deruleaza tranzactii bancare, substituind, practic, browserul folosit in mod obisnuit de utilizator. Are si o tastatura virtuala asa ca, cel putin din punct de vedere teoretic, esti mult mai bine protejat. L-am incercat, merge foarte bine. De doua zile de cand il testam, n-am avut nicio problema cu conturile bancare.

Suita Bitdefender 2013 include, de asemenea, un modul Anti-Theft, prin care utilizatorul detine controlul asupra terminalului in cazul furtului sau pierderii acestuia, dar și o unealta extrem de utila, USB Immunizer, care elimina riscul virusarii prin folosirea stickurilor USB infectate.

Intreg programul poate functiona automat (prin optiunea autopilot) sau il poti deschide cand consideri necesar (prin optiunea user). Switch-ul se face dintr-un buton simplu, virtual.

Ce nu ne-a placut ? Poate cel mai mare inconvenient este faptul ca suita nu accepta niciun fel de concurenta. Nu coabiteaza cu niciun alt program antivirus. Cel putin asta am observat la prima vedere. Ramane de vazut daca se confirma si ulterior.

Apoi exista unele semne de intrebare legate de modul in care sunt marcate vizual problemele (virusi, brese de securitate etc.). Desi am scanat si rezolvat problemele, icon-urile rosii au continuat sa fie prezente pana ce am restartat calculatorul. Vezi in poza alaturata un exemplu. Astfel ca te poti trezi ca suita iti arata simultat ca esti “Protected” dar si ca ai o problema.

O alta problema o reprezinta veridicitatea datelor din modulul de SCAN. Desi programul iti spune din start ca va scana sistemul intr-un minut, poti sta fara probleme si pana la 10 minute pana Bitdefender va incheia procesul.

Partea buna este ca, odata facuta scanarea, vei afla daca esti infectat, iar Bitdefender chiar va elimina virusii existenti.

Pe ansamblu repet, din primele teste, Bitdefender se dovedeste a fi un program simplu, eficace si usor de folosit. Vom reveni cu un test mult mai in profunzime.

Daca vreti sa testati gratuit noul Bitdefender, il puteti descarca de aici. Nu strica sa il incercati. Veti afla daca aveti calculatorul infestat sau nu.