Black Friday a blocat serverele emag

Data: 25/11/2011 | Autor: .

Cel mai important site de cumparaturi IT&C din Romania, emag.ro, nu a putut fi accesat vineri dimineata, in ziua in care compania a anuntat reduceri importante la peste 30.000 de produse, cu ocazia Black Friday.

Pe site a aparut doar logo-ul unei pisici zburlite insotit de mesajul “Nu este vina mea. Sunteti prea multi”. Noi credem, dimpotriva, ca este vina emag pentru ca nu a prevazut faptul ca va fi asaltat de clienti in ziua in care a promis reduceri importante.

Interesant este ca Radu Apostolescu, directorul de dezvoltare al Emag, a declarat, joi, ca se asteapta ca Black Friday sa genera cel mai mare numar de vizitatori si de comenzi dintr-o singura zi.

Ulterior, site-ul a putut fi accesat si astfel am putut vedea ofertele emag.

Printre cele mai interesante au fost : smartphone-ul Nokia 500 la 599 lei, fata de 799 lei, laptopul Asus K53CS la 1999 lei (2549 lei), un router wirelles de la D Link cu 49 lei (109 lei), consola Sony PS 3 slim la 799 lei (1099 lei) si Samung Galaxy S2 la 1599 lei (1999 lei).

Pana la ora 10:00, Emag a inregistrat 400.000 vizitatori unici care au comandat 34.000 produse dintre care 28.000 din promotia speciala de Black Friday. Valoarea aproximativa a comenzilor a fost de 4 milioane euro.

“Impactul campaniei a depasit orice asteptari daca ne raportam la orice alt eveniment din istoria comertului din Romania. Incercam sa suplimentam cantitatile de la furnizori pentru promotiile speciale. Va reamintim ca orice alt produs, in afara promotiilor speciale, are astazi 10% discount pe loc. Livrarea comenzilor se va face in tot cursul saptamanii viitoare, folosind capacitatea maxima de transport a curierilor.”, a declarat  Radu Apostolescu, vicepresedinte, Director de Dezvoltare eMAG.

In Statele Unite, Black Friday (ultima vineri din noiembrie) este ziua care deschide oficial perioada de vanzari pentru Sarbatorile de Craciun. Cu aceasta ocazie, retailerii lanseaza campanii promotionale fara precedent, valabile pentru numai 24 de ore.

Si Evomag si Koyos.ro  au lansat vineri promotii speciale, ce ajung pana la 50%. Magazinul online Koyos va face reduceri la peste 100 de produse in intervalul6:00 – 23:59.Iar magazinultau.ro ofera reduceri de 20% pentru orice produs TP Link sau Archos.

Si la PC Garage  sunt vineri vor fi reduceri importante, ce ajung pana la 3.000 de lei la toate categoriile de produse. Retailerul, parte din grupul Fit Distribution, a precizat ca reducerile sunt valabile in limita stocului disponibil al magazinului si al furnizorilor, in intervalul 25-27 noiembrie.

Denumirea Black Friday vine din orasulPhiladelphia, unde era folosita pentru a descrie traficul infernal de dupa Ziua Recunostintei. Termenul a capatat, intre timp, conotatii economice intrucat in aceasta perioada firmele se asteapta sa intre “pe negru”, pe profit, in comparatie cu “pe rosu”, adica pierderi.