Extratereştrii vor să colonizeze Pământul? Descoperirea incredibilă din spaţiu (VIDEO)

Îţi place? Dă
şi

sfera-spatiu-512x304

O sferă metalică microscopică, conţinând ADN, care ar fi putut aduce viaţa pe Terra, a fost descoperită de cercetătorii britanici în atmosfera înaltă a planetei noastre. Cea mai vehiculată teorie conferă sferei o origine extraterestră şi afirmă că acestă „bulă” avea misiunea de a aduce pe Pământ materiale genetice propice vieţii.

BANNER_gadget

Savanţii de la Universitatea Sheffield şi de la Centrul de astrobiologie din cadrul Universităţii Buckingham au descoperit sfera după ce au trimis baloane meteorologice la o altitudine de 27 de kilometri, cu misiunea de a recolta microparticule provenind din spaţiu.

Potrivit experţilor, misterioasa sferă microscopică din titan, cu diametrul unui fir de păr uman, a fost fotografiată în momentul în care expulza o substanţă biologică.

„Am descoperit, practic, o bilă cu diametrul unui fir de păr uman, care are filamente la exterior şi material biologic în centrul ei.”Am fost stupefiaţi când analiza cu raze X ne-a arătat că sfera este făcută în principal din titan, cu câteva urme de vanadiu”, a declarat cercetătorul britanic Milton Wainwright.

Potrivit acestuia, nu este exclus ca sfera să fi fost trimisă pe Pământ de o civilizaţie extraterestră cu scopul de „a însămânţa” planeta noastră.

Teoria este sprijinită şi de astrofizicianul Carl Sagan şi Francis Crick, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea structurii ADN-ului. Aceştia susţin că descoperirea reprezintă o nouă dovadă că viaţa de pe Terra provine din spaţiu.

Cine a realizat sfera şi cu ce scop a trimis-o în apropierea Pământului? Întrebări la care experţii nu au încă un răspuns.

Cert este că descoperirea a alimentat dezbaterile privind existenţa extratereştrilor şi a posibilităţii ca aceştia să monitorizeze viaţa de pe Terra. Asistăm oare la o tentativă de recolonizare a planetei? Au interes extratereştrii să aducă noi forme de viaţă pe Pământ? Sunt principalele întrebări ce apar pe forumurile de pe internet.

Interesant şi relevant este că NASA a lansat un program de cercetări ştiinţifice care încearcă să descopere dacă viaţa de pe Terra provine cu adevărat din Cosmos.

„Să dovedeşti că Terra se află într-un schimb constant de materie cu Universul ar avea implicaţii nu doar pentru identitatea noastră, ci ne-ar aduce cunoştinţe despre virusurile extraterestre, iar acest lucru ar putea fi important pentru evoluţia şi supravieţuirea noastră”, au declarat cercetătorii.

Scrie un comentariu