Bombshell. Filmul despre scandalul mişcării #MeToo, în cinematografe

Data: 13/01/2020 | Autor: .

bombshell LD_D21_04710_R2_CROP

Bazat pe o serie de evenimente reale, noul film ,,Bombshell ” spune povestea femeilor  care au declanșat celebrul scandal #MeToo, legat de hărțuirea sexuală la locul de muncă, relatează GadgetReport.ro 

Cu Charlize Theron,  Nicole Kidman şi Margot Robbie în rolurile principale, filmul produs de Lionsgate este regizat de Jay Roach după un scenariu de Charles Randolph.

bombshell LD_D26_05891_R_CROP

Bombshell pune în discuţie fitilul mişcării #MeToo

Fitilul scandalului Fox News a fost aprins în vara lui 2016 de către Gretchen Carlson (Nicole Kidman), fostă gazdă a emisiunii de succes „Fox & Friends”. Iar ceea ce s-a întâmplat ulterior a reverberat în întreaga lume.

Nimeni nu a întrevăzut posibilitatea ca una dintre primele lovituri de răsturnare a lungii istorii de hărțuire la locul de muncă să vină din interiorul celui mai puțin probabil loc: conservatorul post de televiziune Fox News.

Totuși, așa cum publicul va vedea şi în filmul lui Jay Roach, aceasta nu a fost o lovitură de dreapta, stânga sau centru, ci o asumare curajoasă a celor trei femei de a îndrepta o moștenire profund eronată şi discriminatoare la adresa femeilor.

bombshell LD_D28_06515_R

Aceste evenimente sunt importante, mai presus de cazul femeilor de la Fox. Ceea ce s-a întâmplat în acele două săptămâni – în timp ce Gretchen Carlson (Nicole Kidman), Megyn Kelly (Charlize Theron) și femeile de la Fox au sunat alarmele de schimbare culturală – a creat un momentum definitoriu al erei noastre.

În octombrie 2017, New York Times raportează multiple acuzații împotriva titanului din industria de  divertisment, Harvey Weinstein, o poveste care transformă preexistenta mișcăre #MeToo într-un fenomen global. În acest moment, tacitele coduri ale tăcerii privind atitudinea faţă de femei sunt detonate în marile corporaţii din fiecare industrie.

Filmul Bombshell este nominalizat la premiile BAFTA pentru Machiaj şi Coafură alături de nominalizările pentru Actriţă în Rol Principal – Charlize Theron şi Margot Robbie – Actriţă în Rol Secundar.

bombshell LD_D16_03347_R

Bombshell

bombshell LD_D33_07623_R_CROP

Filmul este prezent, de vineri, în cinematografele din România, fiind distribuit de către Vertical Entertaiment.

Become a Patron!
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.