Cameron pregateste Avatar 2. O revolutie in cinematografie?

Data: 2/04/2012 | Autor: .

Celebrul regizor James Cameron lucreaza la o tehnologie care va permite difuzarea productiilor cinematografice in 60 fps (frameuri pe secunda). In prezent, filmele sunt redate la 24fps. Noua tehnologie va fi folosita pentru productia seriilor 2 si 3 din cel mai urmarit film din istorie, Avatar.

Potrivit specialistilor, cu cat rata este mai mare, cu atat imaginile sunt mai clare, mai reale.

“Cred ca noua tehnologie va face filmele 3D mai bune. Cred ca transformarile proiectoarelor pot fi facute printr-un upgrade de software. Nu vor trebui schimbate lampa si lentilele”, a declarat Cameron.

“Lucram in continuare la proiectul FX si se scriu, in acest moment, liniile de soft. Trebuie, pe de alta parte, sa gasim o varianta cat mai ieftina, pentru ca nu te poti astepta ca lumea sa adopte acest standard fara un cost optim”, a mai spus regizorul.

Singurul film care a depasit, pana in prezent, acest standard, este The Hobbit, al regizorului Peter Jackson, care este redat la 48fps.

Referindu-se la scenariul Avatar 2, regizorul James Cameron a declarat, pentru Los Angeles Times, ca „cea mai buna inspiratie vine din studiul culturii de navigatie din regiunea Microneziei”.

Cameron a mai declarat in trecut ca „Avatar 2” se va concentra pe viata subacvatica a luxuriantei planete Pandora si va contura in continuare portretul civilizatiei Na’vi. Asa cum s-a intamplat si la alte trilogii, precum „Matrix” sau „Piratii din Caraibe”, cele doua continuari pe careCameron le planuieste vor fi scrise impreuna, ca un tot unitar, si probabil vor fi si produse impreuna, relateaza ProCinema.

„Eu scriu al doilea si al treilea film impreuna. Ambele vor avea actiunea pe Pandora si vom vedea oceanele de pe planeta, pe care nu le-am vazut pana acum. E un ecosistem pe care mor de nerabdare sa-l creez. Va fi spectaculos. Al doilea film va reduce putin perspectiva: in loc de padurea tropicala, o sa se concentreze doar pe lumea subacvatica”, a explicat anul trecut Cameron.

„Avatar 2” se afla in stadiile incipiente ale fazei de pre-productie. „Suntem in faza in care punem toate piesele cap la cap, asa ca vom anunta in perioada urmatoare data de lansare a filmului”, a declarat unul dintre producatori, Jon Landau.

Presa internationala relateaza ca “Avatar 2” este programat pentru decembrie 2014, iar “Avatar 3” va fi lansat in aceeasi luna in 2015.