Canon EOS R3, cel mai nou aparat foto mirrorless profesional

Data: 16/04/2021 | Autor: .

Canon EOS R3, cel mai nou aparat foto mirrorless profesional

Canon Inc anunță lansarea modelului Canon EOS R3 – cel mai nou aparat foto mirrorless, ultra-rapid şi cu viteză foarte mare de reacţie. Preluând calităţile specifice modelelor Canon DSLR şi mirrorless, EOS R3 este un adevărat model hibrid, un aparat foto de generaţie viitoare pentru fotografii de sport şi ştiri de azi şi de mâine.

Canon EOS R3 foloseşte un senzor BSI CMOS suprapus, complet nou, dezvoltat de Canon, un procesor de imagine DIGIC X puternic, poate fotografia cu 30cps cu urmărire AF/AE, cu detectarea ochilor, a capului şi a corpului şi foloseşte Sistemul revoluţionar Eye Control Function de control al focalizării automate. Este aparatul foto ideal pentru fotografii de acţiune care îşi doresc imagini de calitate cu obiecte care se deplasează la viteze foarte mari, când fotografiază sau filmează.

Bazat pe EOS R, cu Montură RF şi folosit cu un obiectiv Canon RF, noul model oferă avantaje unice în comparaţie cu oricare alte combinaţii body/obiectiv. Cu ajutorul unor obiective precum cele două modele lansate astăzi, RF 400mm F2.8L IS USM şi RF 600mm F4L IS USM, fotografii profesionişti vor putea obţine excelenţă optică şi performanţe fără egal.

Canon EOS R3 . Calitate înaltă la viteză mare

Utilizatorii pot deveni foarte creativi cu ajutorul focalizării şi urmăririi extrem de precise a acţiunilor cu mişcare rapidă. EOS R3 foloseşte Dual Pixel CMOS AF de generaţie următoare pentru a urmări ochii, capul şi corpul subiecților care se deplasează cu viteză mare, ideal pentru surprinderea celor mai fine detalii într-o fracţiune de secundă. În plus, Canon a menţionat că va adăuga un nou subiect (care va fi dezvăluit ulterior) funcţiei de urmărire AF.

Control AF prin simpla mişcare a ochilor!

EOS R3 va folosi tehnologia utilizată în premieră la Canon EOS R5, într-o variantă nouă şi îmbunătăţită. Acesta este primul model EOS digital care aduce noii generaţii de fotografi sistemul Canon ultrarevoluţionar Eye Control Function de control al focalizării automate, ce permite selectarea şi mutarea punctului AF cu ajutorul ochiului prin vizor. Această funcţie instinctivă le oferă fotografilor profesionişti un mod natural şi rapid de a controla focalizarea automată. Reducând timpul de focalizare, care de obicei se realizează cu ajutorul unui multi-controler sau al unui buton, această funcţie este perfectă pentru cei care vor să fotografieze rapid un subiect important, indiferent că este vorba de o ştire sau de un eveniment sportiv.

Aspect profesional

Inspirat de modelele din seria EOS-1D, corpul modelului EOS R3 permite controlul extrem de intuitiv în cele mai dificile situaţii profesionale. Utilizatorii se pot aştepta la aceeaşi rezistenţă la praf şi la umezeală ca în cazul modelelor din renumita serie EOS-1. De asemenea, modelul are un grip integrat, extrem de apreciat de utilizatorii seriei EOS-1D. EOS R3 le va oferi utilizatorilor încrederea necesară pentru a continua să fotografieze în orice condiţii, fie că se află la marginea terenului sau pe marginea piscinei, în interior sau exterior, în viscol sau în soare.

Conectare rapidă – noua aplicaţie Canon Mobile File Transfer

EOS R3 va fi compatibil cu aplicaţia Canon Mobile File Transfer pentru telefoane inteligente. Aceasta oferă un mod nou de transferare a imaginilor şi accelerează fluxul de lucru folosind serviciile de date mobile, fără a fi nevoie de echipamente LAN pentru conectare cu fir.

În luna iunie Canon va lansa Versiunea 1.2 a aplicaţiei Mobile File Transfer pentru iOS via App Store, care este compatibilă cu modelele Canon EOS-1D X Mark III, EOS R5 şi EOS R6. Compatibilitatea cu Android va fi adăugată ulterior.

De asemenea, Canon a lansat și obiectivul RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – un obiectiv pentru fotografii macro şi portrete care este primul obiectiv macro AF din lume cu mărire de 1.4x. În plus, Canon a oferit detalii despre RF 400mm F2.8L IS USM şi RF 600mm F4L IS USM, două obiective telefoto fixe dedicate fotografilor profesionişti de natură şi sporturi. Obiectivele oferă distanţe focale uimitoare şi funcţii incredibile, mai ales când sunt folosite împreună cu noul model EOS R3.