Canon a lansat camera PowerShot SX40 HS

Data: 11/10/2011 | Autor: .

Canon a lansat un nou aparat foto compact super-zoom – Canon PowerShot  SX40 HS.  Aparatul este printre primele modele PowerShot echipate cu noul procesor de imagine Canon DIGIC 5.

PowerShot SX40 HS este cel mai recent model dotat cu HS System, care combina un senzor CMOS de 12,1 megapixeli, cu sensibilitate ridicata, iluminat din spate, cu noua generatie de procesoare de imagine Canon pentru a captura imagini de calitate, cu nivel redus de zgomot in toate conditiile de fotografiere.

Noul procesor DIGIC 5 ridica la un nou nivel capabilitatile de fotografiere de mare viteza a senzorului de 12.1MP CMOS.  Utilizatorii pot alege intre fotografierea continua la rezolutie maxima, pana la umplerea cardului de memorie, la 2,4 cadre/sec.

De asemenea, ei pot opta pentru noul mod High-speed Burst HQ, ce permite ca o secventa de mare viteza de pana la 8 fotografii cu rezolutie maxima sa poata fi capturate la viteza de 10,3 cadre/sec.

Alternativ, utilizatorii pot experimenta Super Slow Motion Movie – filmare video la rezolutie VGA cu 120fps (sau rezolutie QVGA cu 240fps) si sa redea filmul la o fractiune din viteza reala – pentru a adauga dramatism atmosferei sau sa analizeze un gol sau o lovitura de golf.

Noul procesor de imagine DIGIC 5 ofera tehnologii de reducere a zgomotului mai avansate, reducand cu pana la 75% zgomotul la toate nivelurile ISO si producand fotografii mai naturale, lipsite de blur, fara a fi nevoie sa utilizati un trepied sau blit. Noul Multi-area White Balance poate face ca imaginile sa arate mai natural prin detectarea situatiilor in care exista doua surse diferite de lumina si apoi aplicand corectii ale balansului de alb specifice fiecarei suprafete.

De exemplu, cand fotografiati cu blit un portret obisnuit intr-o camera cu iluminare tungsten, aparatul foto se va aplica balans de alb tungsten imaginii si balans de alb pentru blit pe fata subiectului, garantand ca atat subiectul cat si fundalul pastreaza culorile lor naturale.

Noul procesor pune in valoare performanta sistemului HS System si ofera optiuni avansate de fotografiere, precum si posibilitatea de inregistrare de filme Full HD (1080p). Super zoomul permite ca fotografierea oricarui subiect sa fie facuta cu usurinta, de la actiuni derulate in mare viteza pe pistele de curse la fauna salbatica sau prim-planuri abstracte. De asemenea, noua tehnologie Intelligent IS asigura utilizatorul ca imaginile inregistrate au toate elementele bine definite, iar inregistrarile video sunt clare.

Versatilul zoom 35x, cu Ultrasonic si Voice Coil Motors asigura zoom si focalizare rapida si silentioasa. Performantele se extind de la un ultra-wide-angle 24mm pana la o gama maxima telefoto de 840mm, permitand utilizatorilor sa capteze fotografii wide-angle ale unor peisaje uimitoare, precum si portrete sau actiuni ce se deruleaza la distanta.

Stabilizatorul optic de imagine in 4,5 stopuri a fost de asemenea imbunatatit cu noua tehnologie Intelligent IS care detecteaza situatia de fotografiere si aplica in mod automat setarile potrivite pentru stabilizarea imaginii, alegand unul dintre cele sapte moduri posibile.

De exemplu, Panning IS este activat atunci cand se urmareste actiunea desfasurata pe o pista de curse, asigurandu-se ca sistemul IS stabilizeaza imaginea intr-o singura directie, in timp ce Macro IS cu tehnologia Hybrid IS este perfect pentru fotografierea clara a prim-planurilor. Powered IS foloseste tehnologia Canon de inregistrare video pentru a usura procesul de filmare a subiectilor aflati la distanta cu ajutorul zoom-ului, iar modul Tripod dezactiveaza stabilizatorul de imagine atunci cand camera este plasata pe o suprafata stabila sau este atasata la un trepied.

Butonul dedicat pentru inregistrare video permite fotografilor sa devina cameramani, trecand de la fotografii de inalta calitate la inregistrare video Full HD (1080p) la 24 fps cu sunet stereo pentru filme fantastice facute acasa. Modurile USM si VCM disponibile pe lentilele telefoto permit modelului PowerShot SX40 HS sa mareasca imaginea si sa se concentreze rapid si silentios pe subiecti, permitand fotografilor sa foloseasca intreaga gama focala pe timpul filmarii.

PowerShot SX40 HS ofera suport pentru formatul Apple iFrame Movie, permitand importarea si editarea imediata a clipurilor video in programe uzuale, simplificand si accelerand procesul de post-productie. Incadrati si vizualizati imaginile inregistrate pe ecranul LCD PureColor II VA cu unghi variabil si diagonala de 6,8 cm (2,7″ ).

Optional, prin intermediul portului HDMI al camerei inregistrarile video si fotografiile pot fi afisate pe televizor. Puteti utiliza, de asemenea, telecomanda unui HDTV compatibil HDMI-CEC pentru a naviga relaxati, din canapea, prin memoria aparatului de fotografiat – o optiune perfecta pentru a impartasi cu prietenii si familia fotografiile de vacanta sau propriile inregistrari video.

Pentru utilizatorii mai avansati, PowerShot SX40 HS ofera flexibilitatea controlului manual complet. Sugestiile si sfaturile (Hints & Tips) afisate pe ecran pot fi folosite pentru a ghida utilizatorii incepatori prin diferitele setari ale camerei, contribuind cu fiecare nou cadru la imbunatatirea cunostintelor in arta fotografiei. Modul Smart Auto a fost de asemenea imbunatatit, detectand pana la 32 de scene diferite, si ajusteaza automat setarile camerei pentru a inregistra cea mai buna imagine posibila. Tracking AF permite fotografului sa selecteze un obiect si sa-i urmareasca miscarile in cadru, asigurandu-l ca in momentul in care declansatorul este actionat restul compozitiei este perfect focalizata.

Pentru a adauga creativitate fiecarui cadru, PowerShot SX40 HS dispune, de asemenea, de o gama de filtre creative, inclusiv Fish-eye Effect, Super Vivid, Poster Effect si Miniature Effect (disponibil si pentru modul video). Efectul Toy Camera recreeaza efectele nostalgice ale unui aparat de fotografiat pin-hole, iar Monochrome produce fotografii in tonuri de alb si negru, sepia sau albastru.

Extinzand in continuare posibilitatile sale creatoare, PowerShot SX40 HS poate fi utilizat cu unitati de blit Canon Speedlite EX, precum si cu filtre adaptoare de lentila si alte accesorii. In acest fel utilizatorii aparatelor foto compacte Canon pot beneficia de multe dintre avantajele sistemului EOS DSLR, combinate cu versatilitatea de neegalat a zoom-ului incredibil al acestui model.

Proprietarii camerelor foto IXUS 230 HS se pot inregistra pe CANON iMAGE GATEWAY, o facilitate online pentru partajarea fotografiilor si a inregistrarilor video.

CANON iMAGE GATEWAY Online Photo Album ofera o capacitate de stocare de personala de pana la 2 GB – spatiu suficient pentru sute de imagini.

PowerShot SX40 HS – caracteristici cheie:

  • ultra wide angle zoom 35x cu USM
  • Stabilizator de imagine (4.5-stop). Intelligent IS
  • HS System (12,1 MP) cu DIGIC 5
  • Full HD, HDMI
  • LCD cu unghi variabil cu diagonala de 6,8 cm (2,7″), EVF
  • Smart Auto, Multi-area WB
  • High-speed Burst HQ
  • Moduri manuale
  • Zoom Framing Assist
  • Gama de accesorii