Canon lansează primul obiectiv EOS VR. O premieră mondială!

Data: 6/10/2021 | Autor: .

 Canon a lansat o soluţie revoluţionară de înregistrare pentru realitate virtuală care foloseşte avantajele monturii RF. Sistemul Canon EOS VR  include noul obiectiv RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE şi vine ca răspuns la cererea de conţinut 3D 180° VR de înaltă calitate.

Tehnologia VR este tot mai des folosită, iar noua tehnologie oferită de Canon simplifică procesul de înregistrare stereoscopică 180° VR şi post-producţie. SISTEMUL EOS VR oferă o experienţă integrată care îi aduce pe privitori în centrul acţiunii prin imaginile de calitate profesională, extrem de reale.

Obiectivul Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE este primul obiectiv interschimbabil VR, creat pentru a simplifica filmarea şi fotografierea 180° VR cu EOS R5, asigurând performanţa optică specifică Sistemului EOS R. Aceste calităţi facilitează crearea de conţinut 3D atât pentru creatorii de conţinut VR  şi  casele de producţie, cât şi pentru utilizatorii profesionişti care vor să pătrundă pe piaţa VR cu un sistem mai eficient.

Alături de obiectivul Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, SISTEMUL EOS VR Canon prezintă şi o nouă aplicaţie software Canon VR (EOS VR Utility) şi un plug-in (EOS VR Plug-in pentru Adobe Premiere Pro), pentru a eficientiza procesul de post-producţie 180° VR, oferindu-le creatorilor de conţinut o experienţă completă îmbunătăţită.

Canon EOS VR, design inovator 

Lentilele fisheye duble orientate în faţă ale obiectivului Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE oferă un câmp vizual ultra-grandangular de 190 de grade, care constituie baza capacităţii de înregistrare stereoscopică VR. Design-ul avansat al obiectivului Canon permite proiectarea a două imagini pe senzorul aparatului, pentru aliniere şi sincronizare perfecte.

Înregistrarea a două imagini pe un singur senzor înseamnă că ambele imagini vor fi la aceeaşi calitate, eliminând variaţiile subtile, care ar putea apărea pe sistemele cu doi senzori. În plus, cele două unităţi EMD (diafragmă), câte una pentru fiecare obiectiv, sunt fin controlate pentru a menţine o expunere echilibrată pe senzor – reducând astfel timpul dedicat în post-producţie colorizării şi sincronizării imaginii din stânga cu cea din dreapta.

Canon Zoemini S2. Un aparat foto cu imprimantă instant

Acest obiectiv compact are un design optic inteligent şi o distanţă de 60 de mm de la montură, pentru a oferi o perspectivă naturală. Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE a fost construit pentru a putea fi folosit împreună cu aparatele compatibile care fac parte din sistemul VR, precum Canon EOS R5, oferind portabilitatea şi uşurinţa la utilizare specifice Sistemului EOS R.

Canon EOS VR. Optică dincolo de limite

Obiectivul stereoscopic Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE este marcat cu renumitul inel roşu şi face parte din gama de obiective profesionale din seria L, care folosesc două elemente UD la un obiectiv, oferind imagini clare pe toată suprafaţa senzorului. Stratul de protecţie SWC al acestui obiectiv este ideal pentru înregistrările în lumina directă a soarelui, eliminând aberaţiile cromatice şi reflexiile.

Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE permite instalarea de filtre ND de la alţi producători, pentru a putea obţine valori „normale“ pentru timpul de expunere şi diafragmă, când înregistrează în lumină puternică. Funcţia de asistenţă la focalizare manuală a modelului EOS R5 simplifică focalizarea manuală, evidenţiind zonele focalizate.

Când foloseşte senzorul Full Frame 8K al aparatului EOS R5, obiectivul Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE poate realiza înregistrări  180° VR de înaltă rezoluţie, cu interval dinamic mare, folosind Canon Log / Log 3. Diafragma rapidă f/2.8 împreună cu valorile ISO ridicate ale EOS R5 oferă performanţă excelentă în condiţii de lumină redusă,

Fluxuri de lucru 180° VR eficientizate

Noul SISTEM EOS VR foloseşte obiectivul Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE pe un aparat cu un singur senzor şi nu este necesară alinierea obiectivelor, aşadar se generează un singur fişier perfect sincronizat, ce conţine imaginea din stânga şi cea din dreapta. Acest lucru permite software-ului sau plug-in-ului Canon să convertească cu exactitate formatul dual circular fisheye în format standard 180° VR, care poate fi editat direct în Adobe Premiere Pro sau folosit cu ochelari VR.

EOS VR Utility şi EOS VR Plug-in

Noua aplicaţie EOS VR Utility şi EOS VR Plug-in pentru Adobe Premiere Pro simplifică procesul de convertire a imaginii, din imagine circulară duală fisheye în format 180° VR rectangular, aceasta fiind până acum una dintre cele mai complicate şi îndelungate etape în crearea de conţinut VR. Cu ajutorul acestor soluţii suplimentare, filmele şi fotografiile pot fi procesate foarte uşor  şi exportate la diverse rezoluţii şi cu diferite codecuri (profesionale) în fişiere de dimensiune maximă 8K pentru materiale video2, care pot fi editate în post-producţie şi/sau redate pe echipamente VR compatibile.

Canon EOS R3 promite 100 de îmbunătăţiri faţă de modelele Canon mirrorless şi DSLR

Aplicaţiile Canon EOS Utility şi Camera Connect App actualizate vă oferă posibilitatea de a controla echipamentul de la distanţă şi de a vedea imaginile în timp ce înregistraţi conţinut.

Această soluţie de înaltă calitate foloseşte avantajele monturii RF împreună cu tehnologie VR inovatoare, pentru a simplifica întregul proces de înregistrare 180° VR, de la pregătire la post-producţie.

Caracteristici principale SISTEM CANON EOS VR:

  • Pregătire şi înregistrare 180° VR mai simple, într-un format compact
  • Imagini de calitate profesională, cu fişiere de dimensiune 8K
  • Un singur fişier cu ambele imagini care eficientizează fluxul de lucru în post-producţie
  • EOS VR Utility3,4 simplifică procesul de conversie a imaginii
  • EOS VR Plug-in3,4 poate fi folosit cu Adobe Premiere Pro

 

Caracteristici principale Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE:

  • Obiectiv dual fisheye pentru înregistrare stereoscopică 180° VR şi câmp vizual de 190 de grade
  • Design compact, uşor, cu diafragmă f/2.8
  • Două elemente UD per obiectiv
  • Strat de microparticule antirefracție (SWC)
  • Unităţi EMD sincronizate şi controlate precis

Canon, actualizare firmware pentru camerele profesionale