Catedrala Prostirii Neamului. Biserica, reacție virulentă la ,,gluma’’ de pe Google Maps

Data: 4/05/2020 | Autor: .

Catedrala Mântuirii Neamului a fost redenumită în weekend, pe Google Maps, drept “Catedrala Prostirii Neamului Românesc”.  Opera, făcută cel mai probabil de un ”glumeț”, în condițiile în care astfel de modificări pot fi făcute de către utilizatori, a stârnit un adevărat val de reacții pe social media.

Google a modificat, între timp, numele catedralei pe hartă însă, dacă căutați pe Google Maps după denumire, catedrala este în continuare asociată cu ,,Prostirea Neamului Românesc”.

Nu este primul incident de acest fel în care este implicată compania Google și Catedrala Mântuirii Neamului. Anterior, aceasta a fost denumită “Catedrala Falei Patriarhului” și “Catedrala șpăgarilor!”.

Purtătorul de cuvânt BOR, Vasile Bănescu, a declarat că cel care a redenumit ironic lăcașul sfânt de cult a avut ca scop distrugerea ordinii morale.

,,Încă o probă a urii, frustrării și grosolăniei unor indivizi care, cu sau fără voia lor, ajung să compună cele câteva nuclee dure ideologice anticreștine/ antiortodoxe din România. Penibilul recent atentat pe Google maps asupra numelui „Catedralei Naționale” ridicată în memoria celor mai buni dintre oamenii acestei țări, eroii ei, este încă o probă a urii, frustrării și grosolăniei unor indivizi care, cu sau fără voia lor, ajung să compună cele câteva nuclee dure ideologice anticreștine/ antiortodoxe din România”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

„Toți acești mici și ridicoli autoimprovizați dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animați de principiul distrugerii ordinii morale personale și publice țesute și hrănite de creștinism. Hristofobia acestor indivizi, care cred că modificând hoțește pe Google maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei țări creștine, este o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei și lumii civilizate de creștinism de-a lungul a două milenii”, a mai precizat Vasile Bănescu.

Tot pe Google Maps, recent, localităţile din partea de sud a ţării erau plasate de Google în Valahia, nu în România.