Ce caută un ceas elveţian într-un mormânt antic din China? Un mister incredibil

Data: 12/01/2023 | Autor: .

O aură de mister continuă să înconjoare excavarea unui artefact bizar care a fost recuperat din adâncurile unui mormânt antic din China. Atunci când arheologii ar fi recuperat dintr-un mormânt sigilat, vechi de 400 de ani, un ceas elvețian cu aspect modern și acoperit cu noroi, uimirea lor a fost evidentă. Pentru unii, descoperirea nu putea însemna decât un singur lucru – că aceasta era o dovadă a unei călătorii în timp. 

 

Misterul din mormântul din dinastia Ming

În 2008, mai multe agenții de presă au relatat că o echipă de arheologi a făcut o descoperire bulversantă. Rapoartele descriau un mormânt sigilat datând din timpul dinastiei Ming din Shangsi, în sudul Chinei.

În timp ce unul dintre sicrie era curățat de pământ înainte de a fi deschis, s-a întâmplat un lucru ciudat.

„Când am încercat să îndepărtăm pământul înfășurat în jurul sicriului, dintr-o dată o bucată de piatră a căzut și a lovit pământul cu un sunet metalic”, a declarat Jiang Yanyu, fost curator al Muzeului Regiunii Autonome Guangxi. „Am ridicat obiectul și am descoperit că era un inel. După ce am îndepărtat pământul care îl acoperea și l-am examinat mai bine, am fost șocați să vedem că era un ceas.”

Se spune că ciudatul obiect metalic ar fi fost un inel mic, de aur, cu un cadran de ceas pe partea din față, cu o grosime de aproximativ doi milimetri.

Mâinile minuscule de pe ceas arătau că timpul înghețase la ora 10:06. Cel mai uimitor dintre toate, se spune că pe spatele micuțului ceas cu inel elvețian era scris în engleză cuvântul „Swiss” sau ” Switzerland”. „Swiss Made” este termenul folosit în ultimele decenii pentru a arăta că un produs a provenit din Elveția, în special în ceea ce privește ceasurile.

Ceasul cu inel elvețian

Cum a fost posibil ca un mormânt sigilat timp de 400 de ani și datând din timpul dinastiei Ming, care a domnit între 1368 și 1644, să ajungă să dețină un artefact care ar fi putut fi creat doar după înființarea actualului stat elvețian.

Rețineți că Elveția a fost fondată în 1848; înainte de această dată era cunoscută sub numele de Vechea Confederație Elvețiană. Între timp, artefactul în sine, un ceas elvețian cu inel, se spune că datează de numai un secol.

Pentru unii, obiecte precum mecanismul de la Antikythera, banul din Maine Penny și chiar liniile Nazca , sfidează înțelegerea convențională a istoriei. Ele pot chiar dezvălui faptul că omenirea a avut un grad diferit de civilizație sau de sofisticare decât cel descris și înțeles de oficialități și mediul academic.

Teorii despre ceasul cu inel elvețian

The Swiss ring watch was discovered in a 400-year-old sealed tomb in China.
Există multe teorii cu privire la modul în care un ceas elvețian cu inel cu aspect modern ar fi putut fi descoperit de arheologii chinezi într-un mormânt sigilat vechi de 400 de ani.

Unii cercetători menționează posibilitatea ca niște călători în timp din viitor să fi scăpat ceasul. Dovezile în acest sens sunt puține, dar este o idee intrigantă.

Cu toate acestea, este, de asemenea, de domeniul posibilității ca așa-numitul mormânt „sigilat” să nu fi fost atât de sigur pe cât au presupus oficialii chinezi și arheologii.

Nu pot fi excluși jefuitorii de morminte timpurii sau exploratorii care au avut acces în secret la morminte, deși nu există niciun raport cu privire la faptul că vreunul dintre artefactele antice chinezești ar fi suferit daune sau furturi, lucru la care ne-am fi așteptat dacă mormântul ar fi fost vizitat mai devreme.

Alții sugerează că, dacă ciudatul ceas elvețian cu inel ar fi fost pierdut, iar un șoarece l-ar fi putut lua și ar fi intrat în mormânt.

Un inel medalion care a aparținut reginei Elisabeta I a Angliei.

Un inel medalion care a aparținut reginei Elisabeta I a Angliei.

Lipsa dovezilor

Ceasurile cu inel au fost populare decât după 1780 în Europa. În 1588, se presupune că regina Elisabeta I a purtat un ceas inelar special care funcționa ca o „alarmă inteligentă”. În plus, în 1755, Caron, un ceasornicar parizian, a creat un ceas inelar care se întorcea cu o cheie.

Deși povestea a fost difuzată pe scară largă de către mass-media, există puține informații legate de șantierul arheologic. Suspect este faptul că, după descoperirea ceasului, toate informațiile despre descoperirile din situl arheologic au încetat. A fost impus un embargo de către autoritățile chineze?

Un lucru este sigur. Misterul straniu al micului ceas elvețian cu inel metalic a rămas nerezolvat.