Code Vein. Un RPG cu influențe anime, într-o lume postapocaliptică

Data: 11/10/2019 | Autor: .

Code Vein. Un RPG cu influențe anime, într-o lume postapocaliptică

Code Vein, cel mai nou titlu al celor de la Bandai Namco Entertainment, este un RPG ce ne aduce aminte de o altă serie ce a reușit să scoată peri albi multor împătimiți al genului RPG – Dark Souls. În esență, jocul este unul fascinant, cu o grafică orginală și un game play bine calibrat, relatează GadgetReport.ro

Fanilor genului RPG, Code Vein le va oferi, fără îndoială, multe momente de  gaming intensiv. Chiar dacă abordează povestea în stilul anime, jocul oferă multe momente în stilul clasic, cu bătălii pe bandă rulantă și monștrii pe măsură.

În timpul acțiunii,  Code Vein oferă un număr mare de obiecte care ne vor ajuta la eliminarea inamicilor, de la arme până la elemente customizabile ce oferă abilități spectaculoase.

Când deschizi jocul, primul pas este să îți costumizezi un personaj. Ai la dispoziție foarte multe elemente, așa că, cu siguranță, vei ajunge, probabil după multe minute pierdute prin meniu, să ajungi la forma de erou pe care ți-o dorești.

Pasul următor este să îți conduci personajul printr-un tutorial în care vei fi pus la curent cu elementele principale din Code Vein.

Pentru început voi afla cîteva informații importante despre Blood Code,  o etichetă a revenanților, o specie însetată de sânge. Fiecare dintre revenanți are Blood Code-ul său specific.

Personajul principal este unul special, pentru că poate alege orice Blood Code își dorește, dobândit pe parcursul sesiunilor de joc.

Blood Code-ul oferă diferite stiluri de luptă și abilități speciale. Pe tot parcursul jocului, vei putea schimba între clasele (Blood Code) găsite pe parcurs și vei putea aborda, astfel, în mod  diferit luptele cu adversarii din joc.

Code Vein oferă o poveste destul de interesantă, prezentată treptat, prin cut-scene și dialoguri cu diferite personaje cheie din joc. În plus, pe parcurs,  vei găsi diferite obiecte ce te vor duce către o serie de amintiri, parte a poveștii principale.

Comparativ cu alte titluri de acest gen, nivelul de dificultate este puțin mai scăzut.

Personajele sunt impunătoare și foarte bine realizate, astfel că, dacă te afli pentru prima dată într-un astfel de joc, nu va fi ușor să treci mai departe. Pentru gamerii experimentați, misiunea va fi una destul de ușoară, însă foarte atractivă, povestea cu influențe gotice, game-play-ul și grafica originală reușind să ofere un cadrul optim pentru o experiență agreabilă.

Coloana sonoră vine să completeze experiența vizuală. Momente tensionate din lupte sunt însoțite de melodii cu ritmuri rock, punk, heavy metal, multe interpretate la orgă.

Dincolo de aspectele pozitive, Code Vein scârțâie puțin la capitolul schemă de joc. Sunt cîteva elemente destul de greu de interpretat. De exemplu, când vrei să activezi o anumită putere, va trebui să apeși pe 2-3 butoane simultan.

Iar în privința graficii, chiar dacă pe ansamblu este una agreabilă, există momente, locuri, în care aceasta lasă de dorit.

GadgetReport.ro a testat versiunea pentru PlayStation 4, iar experiența pe ansamblu a fost pozitivă.

Code Vein

Lumea din Code Vein este distrusă complet

În concluzie, Code Vein este un titlu foarte reușit, motiv pentru care îi acordăm nota nota 7.5, mai ales că, dincolo de poveste și game play, permite multe ore de gaming în diverse scenarii. Pentru cei ce doresc să realizeze o precomandă pentru Code Vein o pot face de aici, titlul fiind valabil pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.