Coronavirusul, adus pe pantofi. Cum îți dezinfectezi încălțămintea, când intri în casă

Dincolo de măști, de mănuși, de cumpărături și de pachetele de la curieri, coronavirusul poate ajunge relativ ușor în casele noastre prin intermediul încălțămintei. Medicii spun că este absolut esențial să îți dezinfectezi încălțămintea atunci când ajungi acasă de la serviciu sau de la cumpărături, relatează GadgetReport.ro

Potrivit unui nou raport al CDC, bacteriile cauzatoare de boli, printre care și coronavirusul COVID-19, ar putea trăi pe încălțăminte până la 10 zile.

Noul studiu, care a urmărit medicii din Wuhan, China, a constatat că jumătate din eșantioanele prelevate de la tălpile personalului medical s-au dovedit pozitive pentru COVID-19.

Acest lucru i-a determinat pe cercetători să creadă că coronavirusul ar putea supraviețui pe podele, iar talpa încălțămintei oamenilor „ar putea funcționa ca un agent purtător”.

Un clip teribil. Ce se întâmplă când un infectat cu coronavirus strănută

Din fericire, există câțiva pași simpli pe care îi putem face pentru a evita acest lucru.

Potrivit Rolling Stone, cel mai simplu mod de a preveni transmiterea coronavirusului în locuință este să te descalți la intrare, iar încălțămintea folosită să o dezinfectezi cu produse pe bază de alcool de minim 70% sau cu soluții pe bază de clor.

Pot primi coronavirusul prin pachetul de la curier? Ce spun experții

Cu un bucată de prosop de bucătărie, din hârtie, trebuie șterse tălpile și marginile încălțămintei.  Poți folosi, bineînțeles, și șervețele umede, însă trebuie combinate cu alcool sau clor.

O altă soluție este să le dați cu un spray dezinfectant timp de minim 10 secunde.  Un spray eficient găsești pe acest link.

Specialiștii spun că o soluție optimă ar fi să vă instalați la ușor un covoraș dezinfectant, care poate reține până la 95% din particule în intervalul de 0,3 microni.

Un produs optim îl poți cumpăra de pe acest link, la un preț foarte bun.

Cum îți protejezi mașina în perioada pandemiei de coronavirus

O altă soluție optimă este un aparat cu ultraviolete, a cărui lumină UVC ucide până la 99,9% din germeni.

 

Poate un purificator de aer să elimine coronavirusul? O explicație științifică