Cum să accesezi Dark Web, internetul ascuns sau paradisul hackerilor

Data: 22/05/2019 | Autor: .

dark web Dark-Web

Deep Web, Dark Web sau Darknet. Probabil aţi auzit de aceste denumiri, care vin să definească internetul ascuns, cel la care nu au acces utilizatorii obişnuiţi.Există Deep Web, site-urile care nu apar pe motoarele de căutare convenţionale precum Google, Bing sau Yahoo. Şi mai există şi Dark Net, care este într-un fel un internet paralel. Unii experţii în securitate cibernetică spun că internetul invizibil ar fi de 400 de ori mai mare decât internetul vizibil. Dacă vreţi să pătrundeţi în lumea hackerilor, GadgetReport.ro vă prezintă paşii pe care trebuie să-i urmaţi.

Pentru a accesa Dark Web, trebuie să folosiţi un program special,  TOR, care face anonimă navigarea pe internetul invizibil. Mare atenţie, faceţi acest lucru pe propria răspundere. Dacă nu sunteţi atenţi şi vigilenţi, puteţi deveni victimele hackerilor!

PASUL 1: Descărcaţi TOR şi browserul TOR

dark web Tor-Browser

TOR este un program software care criptează datele pentru a putea naviga în Dark Web. Cea mai populară versiune este TOR browser, care este gratuit şi uşor de folosit.

Pentru a face navigarea simplă şi mai ales sigură, descărcaţi Tails, care aduce un plus de securitate pentru IP-ul vostru şi care include TOR şi TOR browser.
Pentru download este necesar să aveţi un stick USB, care va fi folosit de drive special pentru Tails.

Este bine să aveţi şi un VPN, care să vă protejeze suplimentar reţeaua.

DESCARCA TAILS DE AICI.

PASUL 2: Pregăteşte-ţi computerul

dark web webcam

Este un pas esenţial înainte de a intra în Dark Web. Înainte de a da start programului TOR, închide toate aplicaţii, procesele şi fişierele care ar putea deveni ţinte pentru hackeri. Deconectează camera video şi microfonul.

PASUL 3: Stabileşte-ţi ţintele înainte de a deschide browserul TOR

dark web Tor_Project_page-1280x720

Browserul TOR diferă faţă de Google Chrome sau de Explorer. Fişierele nu sunt organizate ca pe motoarele de căutare obişnuite, astfel că va trebui să fii foarte specific atunci când cauţi un program sau alte fişiere. Caută de mai multe ori şi vei vedea că, de fiecare dată, vei găsi alte rezultate.

Nu este foarte greu să cauţi ce te interesează, pentru că informaţiile sunt structurate destul de simplu, în directoare şi, în plus, ai la dispoziţie un fel de wikipedia de unde poţi afla informaţii suplimentare, ca Onion Directory şi Hidden Wiki.

Pentru a optimiza căutările, ar fi bine să dezactivezi JavaScript, pentru un plus de securitate. În rest, căutarea o să ţi se pară destul de simplă, pentru că browserul TOR este, în fapt, o versiune regândită de Firefox.

PASUL 4. Află cum decurg tranzacţiile, înainte de a cumpăra ceva

dark web bitcoin-wallet

În Dark Web nu există nicio regulă, astfel că dacă vrei să cumperi un program, un film, un fişier de foto sau orice altceva să nu te aştepţi să plăteşti la fel ca pe un site din lumea reală. Cei mai mulţi furnizori din Dark Web folosesc criptomonedele, precum Bitcoin, aşa că asigură-te că poţi să plăteşti astfel.

Foloseşte un portofel virtual securizat dedicat pentru Dark Web, cu o sumă optimă de bani, astfel încât să îţi protejezi contul.

PASUL 5: Atenţie la ce cumperi, FBI veghează

dark web Silk-Road-2

Mare atenţie la ce cumperi din Dark Web pentru că, la fel ca şi tine, poliţia internetului este acolo. FBI-ul urmăreşte în principal cazurile de transferuri de bani semnificative, pedofilia şi tot ce ţine de infracţionalitate sexuală.

Dacă vrei doar nu film, un joc sau un program software, nu vei fi o ţintă pentru ei, însă trebuie să ai grijă.

PASUL 5: Închide TOR, după ce termini ce ai de făcut

dark web hp-envy-x2-eight_mp-power-button-macro-1162x768

După ce v-aţi  descărcat programele, filmele, jocurile etc., este esenţial să închideţi browserul TOR şi să ieşiţi, astfel, din Dark Web.

Daţi un clear la setări, curăţaţi calculatorul cu un program precum Clean Master şi asiguraţi-vă din task manager că nu mai există nicio altă legătură cu Dark Web care să funcţioneze în background.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.