Cum cresti autonomia telefonului. Cinci sfaturi esentiale

Data: 9/07/2016 | Autor: .

Cum cresti autonomia telefonului. Cinci sfaturi esentiale

Avem telefoane cu procesoare mai puternice decat cele de pe laptopuri, cu camere foto&video care rivalizeaza cu DSLR-urile, cu aplicatii si specificatii ce au depasit de mult clasicele desktop-uri, insa cand vine vorba de autonomie, marea majoritate a smartphone-urilor abia daca rezista 1-2 zile. Unde sunt telefoanele de odinioara, care tineau si doua saptamani?

In fata acestei situatii, aavem cateva alternative. Sa le incarcam mai des, sa cumparam o baterie externa sau sa incercam sa umblam prin setari pentru a le face sa consume mai putina energie.

Cum cresti autonomia telefonului, afla din sfaturile de mai jos.

1. In primul rand, este foarte important sa reduci luminozitatea ecranului. Diferenta se va vedea in cel putin o ora de autonomie in plus. Poti sa setati luminozitatea pe automat sau sa o dai la minim.
2.Dezactiveaza internetul mobil atunci cand nu ai nevoie de el. Atat conexiunea mobila cat si cea wireless (WI-FI) consuma multa energie.
3. Renunta la aplicatiile pe care nu le folosesti. Sunt foarte multe programe care lucreaza in background si consuma din baterie. Cu cat ai mai putine aplicatii, cu atat mai bine. Daca nu te lasa inima sa renunti la ele, intra in setarile telefonului si opreste-le sa lucreze in background. Poti folosi pentru asta Clean Master, un utilitar gratuit pe care il gasiti in Play.
4. Daca nu ai nevoie neaparat sa fii la curent cu toate mailurile si update-urile de pe retelele sociale, dezactiveaza sincronizarea automata. De fiecare data cand se conecteaza la internet, telefonul consuma multa energie si date cu actualizarea adreselor de mail, Facebook, etc.
5. Redu nivelul de sunet si renunta la vibratii. Vei vedea ca telefonul consuma multa energie pentru a difuza muzica, alertele si vibratiile. Cu cat nivelul este mai mic, cu atat mai bine.