Cum faci poze de calitate cu camera foto de pe telefon

Data: 28/04/2017 | Autor: .
Cum faci poze de calitate cu camera foto de pe telefon Cum-faci-poze-de-calitate-cu-camera-foto-de-pe-telefon
Camera de pe telefon te ajuta sa faci fotografii in orice moment, insa nu toate ies de calitate. Motivul? Dincolo de calitatea diferita a camerelor de pe telefoane, sa faci o poza buna inseamna sa respecti cativa pasi esentiali, cateva reguli simple care iti pot aduce o imagine mai clara, care sa merite sa o pastrezi.
GadgetReport.ro va prezinta 10 dintre cele mai utile sfaturi pentru a realiza o fotografie de calitate.
1. FOLOSESTE LUMINA NATURALA
Cum faci poze de calitate cu camera foto de pe telefon cjvsejnjcki2xq5cgfxt
Pentru ca o poza sa nu iasa intunecata, incearca sa ii pozitionezi pe cei pe care vrei sa ii fotografiezi catre o sursa de lumina.

2. STERGE LENTILA CAMEREI FOTO

Cum faci poze de calitate cu camera foto de pe telefon aww9xmdcnh81dy7wvcg5

Este o chestie pe care multa lume o ignora. Si apoi se intreaba de ce imaginile le-au iesit in ceata. Asa ca, inainte de a face o poza, stergeti camera.

3. EVITATI ZOOM-UL DigiTAL

Cum faci poze de calitate cu camera foto de pe telefon jbvkcpxi0jfuovwqni3d

Cum faci poze de calitate cu camera foto de pe telefon shelutpc5daphqja2iti

Cele mai multe camere foto de pe smartphone-uri va permit sa faceti fotografii in mai multe rezolutii. Exista falsa impresie ca daca faceti o fotografie mai mica (2-3 MB) nu difera calitativ fata de una de (7-8 MB) Singurul avantaj este ca o poti incarca mai repede pe Facebook sau sa o trimiti pe mail sau MMS. Insa din punct de vedere calitativ, fotografia va fi mult inferioara uneia la o rezolutie mai mare.

6. FOLOSITI OPTIUNEA DE STABILIZARE

Cum faci poze de calitate cu camera foto de pe telefon osvn38pjeendyzewowdo

Cum faci poze de calitate cu camera foto de pe telefon tluc3a8cg0aqjyyqdhuj

Una dintre marile probleme ale camerelor foto de pe telefon este ca nu se descurca grozav in conditiile de luminozitate scazuta. Cu alte cuvinte, au mari probleme de expunere. Pentru a putea gasi cea mai buna imagine, incercati sa focalizati de mai multe ori pana veti gasi o calitate mai buna a imaginii.  La camerele la care expunerea nu se face automat, setati nivelul „exposure” la maxim.

8. INCERCATI FOTOGRAFIA IN ALB SI NEGRU

Cum faci poze de calitate cu camera foto de pe telefon w9jfmousscrqrav3fqtl

Daca nu aveti o camera de foarte buna calitate, o solutie pentru a realiza o fotografie buna ar fi sa o realizati in sepia sau in alb si negru. Senzorul se va descurca mult mai bine si va oferi o captura calitativ mai buna decat una color. In plus veti evita sa aveti fotografii in care sunteti galbeni la fata etc.

9. FOLOSITI FILTRELE DE CULOARE

Cum faci poze de calitate cu camera foto de pe telefon byb7e1tw0indxgy1m6zi

Cei mai multi dintre noi folosim camerele foto pe modul automat. Asta inseama bune si rele. E bine pentru ca va ajuta sa obtineti o fotografie decenta, este rau pentru ca nu va folositi de camera foto la adevarata ei valoare. Cele mai multe smartphone-uri din ziua de azi ofera o gama larga de filtre care va ajuta sa faceti poze speciale, la fel ca profesionistii. Asa ca nu ezitati sa le incercati, sa le testati si, cu siguranta, veti avea surprize placute.

10. DACA O FOTOGRAFIE A IESIT PROST, EDITATI-O

Cum faci poze de calitate cu camera foto de pe telefon icmwbsv7hev6etkmrkht

In fine, daca o fotografie nu va place cum a iesit, nu este un motiv sa o stergeti. Aveti la dispozitie sute de aplicatii foto care va permit sa transformati o fotografie in diverse moduri. Jucati-va cu o fotografie si cu obiectele virtuale disponibile si veti putea transforma fotografia intr-una chiar mai buna decat cea „perfecta”, salvata anterior in telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.