Cum să cumperi ,,verișoara’’ Daciei Spring de pe Alibaba. Prețul este redus la 50% !

Data: 12/04/2021 | Autor: .

Cum să cumperi ,,verișoara’’ Daciei Spring de pe Alibaba. Prețul este redus la 50%

Dacă vreți o mașină electrică și vă gândiți la noua și mult lăudata Dacia Spring, trebuie să știți că s-ar putea să plătiți un preț aproape dublu în comparație cu modelul chinezesc din care este ,,inspirat”. Iar dacă nu vreți să așteptați o veșnicie să ajungă la voi, o puteți cumpăra direct de pe site-ul Alibaba, sub numele de Dongfeng. Dacă luați mai multe, prețul o să scadă cu până la 2.000 de dolari.

Dongfeng. Rețineți acest nume dacă vreți să vă lansați propria marcă de mașini pe piața românească. Este o fabrică chinezească care lucrează cu Nissan și unde sub produse, printre altele, Renault City K-ZE și orice alt brand dispus să plătească 10.000 de dolari ca să își pună emblema pe ,,celebrul’’ model electric, mult lăudat în România.

De ce vorbim de Dongfeng? Pentru că acolo se produce Dacia Spring, o mașină realizată de chinezi, cu piese chinezești, și pe care statul român îi ajută să facă profit, prin intermediul voucherelor pentru mașini electrice pe care le împarte cu dărnicie.

În loc să stimulăm producția autohtonă de mașini, să ne protejăm producția primului hibrid românesc, cel produs de Ford la Craiova, ne lăudăm cu Dacia Spring, o mașină care nu are nicio legătură în afară de logo cu România.

Pe site-ul Alibaba, producătorul chinez vinde mașina electrică DongFeng T1 care seamănă ca două picături de apă cu Dacia Spring la un preț de numai 12.000 de dolari. Iar dacă vrei să cumperi mai multe, primești reducere de preț de până la 2000 de dolari pe exemplar.

Mai mult chiar, dacă comanzi un minim de 50 de mașini, îți poți pune ce logo îți dorești pe mașină.

Și dacă vrei, tot în acești bani, îți poți personaliza culorile, accesoriile, elementele de design. Altfel spus, pentru 500.000 de dolari, îți poți lansa propria marcă auto, cu care să concurezi Dacia și celebrul Spring,

Vei avea din start avantajul prețului. Cum modelul Spring costă 18.000 de euro, cu prețul tău, la jumătate față de ce oferă Dacia, s-ar putea să ai succes.

Dongfeng, replica Dacia Spring

Mai mult chiar, îți dăm și o idee de marketing. Fă la fel ca Dacia. Lansează o campanie de precomenzi, ca să te asiguri că ai comenzile asigurate măcar pentru o perioadă.

Și ar fi bine să înveți din experiența producătorului român, care a dat banii pentru precomenzi înapoi. Nu știm care au fost motivele, însă dacă ne luăm după ce spune jurnalistul Septimiu Sărățeanu, s-ar putea să fie o problemă de producție.

Ce spunea jurnalistul luna trecută, când anticipa că Dacia va da oamenilor banii înapoi pe precomenzi, fapt confirmat ulterior de realitate?

,,Au fost prea multe precomenzi din piata occidentala (Franta, Italia si Spania ) considerata prioritara si precomenzile din Romania au fost puse in stand by . Nu ar fi prima data cand Romania ar fi catalogata de partenerii francezi drept tara de mana a doua .

– Dacia Spring de fapt nu este o masina pentru piata romaneasca si prezenta aici a acestei masini ar fi de fapt un favor sau o multumire pentru utilizarea brandului Dacia

-Constructorul din China nu poate face fata precomenzilor si a cerut o ierarhizarea a acestora in functie de strategia de vanzari a Grupului”, afirma jurnalistul, într-un mesaj pe Facebook. (Cititi tot materialul AICI și reacția Dacia AICI.)

Primele comenzi vor fi onorate la toamnă

Cert este că Dacia a anunțat că primele comenzi vor fi onorate la toamnă. S-ar putea, dacă te miști repede, să îți lansezi linia de mașini electrice mai repede, pentru că chinezii îți pot livra mașina în 25 de zile (!!). Dacă vrei între 10 și 20 de exemplare, le vei primi în 50 de zile. De la 20 de mașini în sus, timpul de livrare se negociază.

Chinezii ne asigură că pot livra până la 6000 de mașini pe lună, la prețul de 10.500 de dolari.

Oricum, trebuie să te grăbești pentru că fabricile de mașini electrice din China sunt super aglomerate. Nu numai Dacia vrea să vândă astfel de modele. Recent, vedeam pe youtube un clip în care un producător de electrocasnice și-a comandat propria linie de mașini electrice, cu iz de SUV.

E un trend cu care trebuie să ne obișnuim. În viitor, mașinile electrice vor ajunge precum televizoarele, să fie vândute sub diverse mărci, de toată lumea. Iar prețul lor va scădea sensibil, pe măsură ce tehnologia va evolua.

Merită să îți cumperi o Dacia Spring?

O bună întrebare dar care nu este pusă însă corect. Merită să investești 8000 de euro într-un astfel de model? Așa ar suna mai bine.

De ce? Pentru că raportul preț-calitate-utilitate este cel care trebuie să justifice achiziția unei mașini. Le ce o voi folosi? Dacă te gândești să o folosești ca mașină de familie, uită de această variantă? Este prea mică, prea înghesuită, nu are portbagaj. E ca un Tico de pe vremuri.

Dacă o vrei pentru mers la cumpărături, în oraș, tot ar trebui să te gândești mai bine, pentru că portbagajul este o glumă.

Dacă o vrei pentru a merge la serviciu, poate fi o soluție. Este destul de fâșneață, se mișcă decent, nu arată rău deloc. Întrebarea este dacă ai unde să o încarci. Dacă stai la bloc și te gândești că te vei duce la o stație obișnuită de încărcare, ar fi bine să te mai gândești, pentru că sunt foarte aglomerate. Și nu uita un lucru esențial. Mașina ta se încarcă la maxim în 12-16 ore la o priză normală.

Dacă ai curte, e mai simplu. Îți tragi priză în curte și o încarci. Da să fii atent cu siguranțele și cu costurile curentului. Ar trebui să îți faci un abonament special la ENEL, pentru că dacă mergi pe tariful obișnuit, nu o să mai fie așa avantajos.

De confort nu are sens să vorbim. Dacia Spring este o mașină corectă, cu scaune mici, în care ideea de confort nu a reprezentat o preocupare prea importantă pentru chinezi.

Gândește-te cum era să ai un Tico și vei avea imaginea exactă a acestei mașini.

Dacă ești ecologist, dacă crezi cu tărie că prin achiziția Dacia Spring vei face diferența în materie de poluare, da, atunci această mașină este pentru tine, indiferent că plătești un preț uriaș pentru cât face.

Un sfat însă. Nu intra cu mașina pe străzi înfundate sau pline de bălți, pentru că nu are scut motor. Cel puțin asta am sesizat. Poate mașinile ce vor fi livrate în România vor arăta altfel.

Nu suntem împotriva Dacia Spring

Un lucru spus tare și foarte clar. Credem că Dacia Spring își are un rol bine definit pe piața europeană. E precum primul Logan, pe care toată Europa l-a criticat și apoi l-a cumpărat.

Numai că, față de situația Loganului, în cazul mașinilor electrice situația stă cu totul altfel. Vă spuneam mai devreme că îți poți lansa propria marcă de mașini electrice.

Asta pentru că boom-ul mașinilor electrice este abia la început. În 2-3 ani, vom avea acces la o gamă foarte mare de modele electrice, la prețuri competitive. Uitați-vă la exemplul Volkswagen, care a lansat în România deja id3 și id4.

În plus, în cazul țării noastre mai e o problemă specifică. Noi nu avem o rețea viabilă de chargere pentru mașinile electrice. Sunt câteva sute, dar prea puține. Se stă la cozi cu orele pentru a prinde o priză liberă.

Nu mai zic de faptul că electricitatea este tot mai scumpă în România.

Așa că, dacă vrei o mașină electrică, gândește-te, în primul rând, dacă ai unde să o încarci. Apoi, dacă merită prețul achiziției.

Cert este că mașinile electrice reprezintă viitorul. Sau poate că nu. Poate că mașinile cu hidrogen, care se încarcă în câteva secunde, vor fi viitorul.