Cum va arăta noul iPhone 13 ? Va avea piese produse de Samsung și LG

Data: 1/06/2021 | Autor: .

iPhone 13 ! Va avea piese produse de Samsung și LGMai multe companii din lanțul de aprovizionare iPhone al Apple au început să fabrice piese pentru seria iPhone 13. Printre acestea se numără binecunoscutul producător de cipuri TSMC, care produce procesoarele din seria A și seria M pentru iPhone, iPad și Mac. 

Informațiile din presa internațională sugerează că Apple încearcă să lanseze telefoanele iPhone 13 la timp anul acesta, în ciuda pandemiei și a deficitului de cipuri.

Totuși, nu există garanții că Apple va lansa telefoanele în septembrie, ca de obicei.

Apple a prezentat telefoanele iPhone 12 la mijlocul lunii octombrie, cu aproximativ o lună mai târziu decât de obicei, iar telefoanele au ajuns pe piață în două valuri la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie.

Problemele de fabricație și pandemia sunt motivele care au obligat Apple să amâne evenimentul de lansare a iPhone 12 și distribuția în magazine.

Vestea bună este că Samsung și LG au început să producă o componentă cheie care va fi găsită în toate modelele iPhone 13, ecranul OLED.

Cum vor arăta telefoanele iPhone 13?

Din punct de vedere vizual, telefoanele vor fi aproape identice cu modelele actuale de iPhone 12, au afirmat diverse surse, citate de presa internațională.

Vom vedea aceleași dimensiuni pentru toate modelele, cu singura diferență că vor fi mai groase. Bretonul de pe ecran va fi mai îngust, iar modulele camerei din spate vor ocupa mai mult spațiu, deoarece se zvonește că ar avea un senzor mai mare.

Toate cele patru telefoane iPhone 13 vor avea panouri OLED, la fel ca predecesorii lor. Acestea sunt componentele pe care Samsung și LG au început să le fabrice mai devreme decât de obicei.

Ecrane produse de Samsung

Ecranele OLED folosite pe iPhone 13 Pro, produse de Samsung, vor suporta rate de reîmprospătare dinamice de până la 120Hz.

S-a zvonit că Apple aduce tehnologia ProMotion de 120Hz pe care o folosește pe iPad Pro pe iPhone, deoarece majoritatea flagship-urilor Android au afișaje cu rată de refresh ridicată.

Unele modele de iPhone 12 trebuiau, de altfel, să conțină afișaje de 120Hz, dar Apple a renunțat la această funcție deoarece ecranul consuma prea multă energie.

În ceea ce privește noua generație, se estimează că iPhone 13 Pro și Pro Max vor avea panouri OTP LTPO , care oferă suport pentru o rată de refresh dinamică.

Asta înseamnă că rata de refresh va varia în funcție de ceea ce este afișat pe ecran pentru a economisi durata de viață a bateriei. Site-ul coreean The Elec , care a raportat că Samsung și LG au lansat producția OLED iPhone 13, menționează, de asemenea, ecranele LTPO.

Coreenii afirmă că Samsung va furniza între 120 și 130 de milioane de panouri OLED către Apple pentru modele inclusiv iPhone 12, iPhone 13 și alte modele.

LG va furniza Apple până la 50 de milioane de panouri OLED. Raportul menționează că producția a început cu o lună mai devreme decât iPhone 12 anul trecut la Samsung și LG, la cererea Apple.

Cert este că iPhone 12 s-a vândut incredibil de bine până acum comparativ cu flagship-urile Android. Asta în ciuda efectului pandemiei asupra vânzărilor de smartphone-uri.

Nu este exclus ca și iPhone 13 să înregistreze o cerere uriașă, la sfârșitul acestui an.

Vrei un nou iPhone? De ce ar trebui să aștepți iPhone 13 (2021)