Cum vor arata jocurile viitorului? Vom fi in mijlocul actiunii (VIDEO)

Data: 29/10/2013 | Autor: .

jocurile-viitorului-gadgetreport

Programatorii de la HEAD-Geneva au lansat un clip video in care prezinta primele imagini cu un joc prototip care vine sa anticipeze cum vor arata jocurile peste 5-10 ani.

Potrivit expertului Sylvain Joly, daca in prezent privim actiunea stand comozi pe fotoliu sau in canapea, cu joystick-ul in mana, in viitor vom putea sa exploram jocul in functie de modul in care miscam gadgetul de pe care il rulam.

In clipul video de mai jos, expertii folosesc un iPad pe care il misca in jurul lor, astfel ca imaginile de pe ecran se schimba, dezvoltand, astfel un mediu tridimensional.

Tehnologia este inca la inceput insa din imagini va puteti da seama de ideea in sine, una cu adevarat spectaculoasa.

Scriam, anul trecut, ca jocurile din urmatorii 4-5 ani se anunta a fi cu adevarat spectaculoase. Noile motoare grafice anuntate de producatorii de jocuri promit o experienta apropiata de realitate, iar imaginile 3D-ul si noile console de jocuri vor face ca gamerii sa simta ca se afla cu adevarat in mijlocul actiunii.

Compania Ctytek a prezentat platforma CryENGINE 3 SDK 3.4.0 DX11, pe baza careia dezvoltatorii vor putea crea jocurile viitorului. Urmariti clipul video de mai jos pentru a descoperi capacitatile acesteia.

Si Epic a lansat, la Game Developers Conference din San Francisco,  platforma grafica – Unreal Engine 3. Aceasta va permite dezvoltatorilor sa scrie noi jocuri pentru Xbox One, PlayStation 4, Wii U, Windows, Mac, iOS si Android.

GadgetReport.ro a relatat, recent, despre o un codec care genereaza o textura care arata aproape la fel ca pielea umana. Astfel ca, pe baza acesteia, in curand, personajele din jocuri, filme si aplicatii vor deveni aproape reale.

Though Jimenez a reusit performanta incredibila cu ajutorul unor logaritmi modificati pe baza DirectX 10. Expertul a derulat aplicatia cu ajutorul unei placi GeForce GTX 580 la 112.5 frameuri pe secunda.