Dacia Spring, un mega scandal? Un anunț tulburător umbrește lansarea mașinii!

Data: 24/03/2021 | Autor: .

Prima mașină electrică sub brandul Dacia continuă să stârnească controverse. După imaginea tulburătoare care prezintă cum arată Dacia Spring în realitate, în comparație cu un Renault Zoe, noi detalii șocante ies la iveală în mediul online, legate de soarta automobilului ,,made in China’’. Altfel spus, proiectul Dacia Spring s-ar putea transforma într-un adevărat scandal !

Jurnalistul Septimiu Sărățeanu, unul dintre cei mai cunoscuți producători TV din România, cu o experiență uriașă în presa scrisă și televiziune, a lansat astăzi un amplu mesaj pe Facebook în care a anunțat că toate rezervările pentru Dacia Spring, făcute din România, sunt practic în aer.

Redăm, integral, mesajul acestuia, cu precizarea că Dacia nu a răspuns pentru moment la semnalul lansat în spațiul public.

,,După fiasco-ul din week-end de la lansarea precomenzilor pentru Dacia Spring, cu blocarea serverelor si nefunctionarea site-ului, grupul Renault-Dacia se mai umple inca o data de ridicol maxim .

In cursul zilei de astazi toti cei care au apucat sa plateasca 99 de euro pentru precomanda (aproximativ 4000 de persoane )vor fi anuntati prin mail ca platforma interna pentru lansarea comenzii ramane blocata pina la inceputul lunii mai, deci data contractarii efective va fi amanata pina la o data neprecizata.

Celor care au apucat sa plateasca 99 de euro li se vor returna banii si li se va transmite ca acel cod precomanda ramane valabil, dar fara obligatii contractuale.

Oricum anterior acestui anunt se stia la nivel intern ca in luna septembrie vor fi livrate in Romania maximum 700 de masini ( informatia este confidentiala), restul celor precomandate urmand a fi livrate pina la sfaristul anului 2021 sau in prima parte a lui 2022.

Ce inseamna acest lucru ? Ca managementul de la Renault isi asuma un nou esec al punerii pe piata al produsului Spring. Platforma interna este cea care ,in baza notelor de comanda ( culoare, optionale) , definitiveaza produsul numit masina Dacia Spring si o da spre executie platformei din China a grupului Renault

.O asemenea intamplare arata incapacitatea sau capacitatea limitata de previzionare a interesului manifestat de public fata de produsul pe care te straduiesti sa il lansezi .

Sunt aici mai multe ipoteze

– Au fost prea multe precomenzi din piata occidentala (Franta, Italia si Spania ) considerata prioritara si precomenzile din Romania au fost puse in stand by . Nu ar fi prima data cand Romania ar fi catalogata de partenerii francezi drept tara de mana a doua .

– Dacia Spring de fapt nu este o masina pentru piata romaneasca si prezenta aici a acestei masini ar fi de fapt un favor sau o multumire pentru utilizarea brandului Dacia

– Constructorul din China nu poate face fata precomenzilor si a cerut o ierarhizarea a acestora in functie de strategia de vanzari a Grupului

– Grupul Renault asteapta in Romania lansarea programului Rabla Plus pentru ca fara eco tichetul de 45.000 de lei Dacia Spring ar ramane batuta de praf prin show-room-uri si parcuri depozit .

In acest moment conducerea Renault sta ascunsa prin birouri si nu comunica nimic oficial , ba mai mult a girat prin sentinte overpromises si miss-leading o campanie ce se dovedeste a fi o mare inselatorie .

Pentru a nu se ajunge exact ca pe vremea lui Ceausescu sa se vanda si aceste masini pe sub mina , pe baza de bon , conducerea Grupului Renault trebuie sa iasa urgent si sa ofere explicatii .

Cu acordul individual al clientilor in baza normelor GDRP , ar trebui sa dea publicitatii o lista a precomenzilor cu data si ora rezervarii si numarul de ordine , de asemenea ar trebui si lista de asteptare sa fie facuta publica. Fara o asemenea transparenta si fara recunoasterea unor disfunctionalitati si erori de management al vanzarilor Dacia Spring risca sa devina un fiasco asociat cu un brand de tara’’, mai scrie Septimiu Sărățeanu, pe Facebook.

Dacia Spring, un mega scandal?

GadgetReport.ro nu isi asuma, sub nicio forma, informatiile lansate de jurnalist, care transforma practic lansarea Dacia Spring intr-un adevarat scandal, insa semnele de intrebare raman. Nu demult, relatam despre faptul că lansarea Dacia Spring ar putea fi pusă sub semnul intrebării.

Spuneam atunci că Grupul Renault, proprietarul Automobile Dacia, vrea să se retragă din China, acolo unde colaborează cu producătorul local Dongfeng. Măsura ar duce, mai mult ca sigur, la anularea proiectului Dacia Spring.

Detalii in materialul de mai jos.

Proiectul modelului electric Dacia Spring, anulat? Renault se retrage din China

Imaginea șocantă cu noua Dacia Spring. Noul ,,Tico”, o bicicletă pe patru roți ?

Intre timp, o fotografie cu Dacia Spring face furori pe internet. In imagine vedem cum arată în realitate mașina electrică ,,made in China” vândută sub brandul Dacia, în comparație cu  o altă mașină electrică, Renault Zoe.

Fotografia arată, în mod evident, care este diferența dintre Zoe și Spring în ceea ce privește dimensiunile și roțile folosite. Comentariile în jurul acestei fotografii au curs cu sutele, mulți ridicând problema stabilității Dacia Spring, mai ales în condiții de vânt și pe un carosabil acoperit cu zăpadă.

Dacia Spring, un nou Tico?

Să nu uităm însă că pe străzile din România a circulat ani la rând celebrul Daewoo Tico, un model care seamănă, cel puțin ca dimensiuni, cu noua Dacia Spring.

Dincolo de dimensiunile reduse, mașina s-ar putea să aibă succes, dovadă că peste 1500 de oameni au făcut precomenzi în weekend-ul prelansării, numărul acestora crescând, ulterior, la aproape 4000.

 

Dacia Spring, made in China

Dacia Spring (numele de cod BBG) va fi produsă în China în uzina Shiyan de către eGT New Energy, o asociere creată în 2017 de Alianța Renault-Mitsubishi-Nissan și DongFeng.  Acolo se produc Renault City K-ZE și alte modele pentru mărcile Nissan și DongFeng (Fengxing, Venucia, etc.).

Ziarul Financiar relata, recent, ca statul român va subvenţiona mai bine de jumătate din preţul unei maşini produse integral în China şi proiectate în Franţa, Dacia Spring fiind un Renault K-ZE conceput pentru pieţe low-cost vândut în Europa sub logo Dacia.

Dacă în cazul programului Rabla Clasic, unde Dacia reprezintă circa 40% din vânzări, iar cu marca Renault grupul francez trece de 50% cotă cele mai multe maşini sunt modele Logan produse la Mioveni, în cazul Rabla Plus este subvenţionat un automobil care nu are niciun impact asupra industriei româneşti sau europene, fiind importat din China.

Grupul Renault nu şi-a manifestat interesul de a produce local un model electric, iar planurile francezilor de a creşte capacitatea uzinei de la 350.000 la 406.000 de unităţi au fost anulate. În plus, modelul Sandero a fost mutat integral în Maroc, la Tanger. Dacă la început de 2020 Renault producea cinci modele Dacia în România, în prezent mai produce trei.

Încă un argument care vine să transforme lansarea Dacia Spring într-un adevărat scandal.

Dacia Spring, trei variante de culoare

Dacia Spring Electric este, în fapt, un copy-paste după modelul chinezesc Renault City K-ZE.  Este o mașină micuță, de 3,73 m, ce ne-a dus cu gândul la clasicul Fiat 500 și la Renault Twingo, care își va găsi destul de ușor un loc de parcare în București.

Modelul dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Mașina promite o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat). Probabil pe timpul anotimpului rece, autonomia va fi cu cel puțin 20  la sută mai mica.

Dincolo de autonomia de 230 de kilometri, mașina va atinge viteza maximă de 125 km/oră sau 100 km/h în modul ECO.  E mult, e puțin? Gândiți-vă că mașina a fost gândită special pentru oraș, acolo unde, cel puțin în București, dacă depășești 70 km/oră trebuie să fii fericit.

Vor cumpăra însă românii această mașină?

Vor cumpăra însă românii această mașină, având în vedere dimensiunile reduse și portbagajul de 300 l? Pentru cei obișnuiți cu încăpătorul Logan, probabil că mașina nu va fi atractivă. Pentru tineri, pentru cei care o vor folosi doar pentru deplasarea la serviciu, Dacia Spring ar putea fi o soluție.