Decizie oficială: Netflix reduce calitatea streamingului în Europa

Data: 19/03/2020 | Autor: .

Netflix va reduce calitatea streamingului pe platforma sa de filme si seriale, pentru 30 de zile, la cererea Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut de oficialii companiei, într-o declarație pentru TechCrunch, citată de GadgetReport.ro

În teorie, ar trebui să vedem în continuare producții la rezoluție HD și să fie eliminate transmise în format 4K.

,,În urma discuțiilor dintre comisarul Thierry Breton și Reed Hastings – și având în vedere provocările extraordinare ridicate de coronavirus, Netflix a decis să înceapă reducerea ratelor de biți pe toate fluxurile noastre din Europa timp de 30 de zile. Estimăm că această decizie va reduce traficul Netflix în rețelele europene cu aproximativ 25%, asigurând în același timp un serviciu de bună calitate pentru clienții noștri’’, afirma Netflix.

Decizia vine dupa ce comisarul UE Thierry Breton a cerut Netflix să reducă calitatea streamingului în Europa – o acțiune menită să limiteze utilizarea totală a lățimii de bandă, in contextul in care tot mai mulți utilizatori apelează la servicii de streaming pentru divertisment, în timpul noului focar de coronavirus.

Traficul Netflix a reprezentat o parte semnificativă din utilizarea lățimii de bandă din lume. Un raport de la sfârșitul anului 2019 arăta că fluxurile Netflix reprezentau aproximativ 13% din traficul total de internet la nivel mondial.

Compania are deja în derulare programe menite să reducă impactul traficului Netflix. Un exemplu în acest sens este Open Connect, o rețea de livrare de conținut lansată de Netflix în 2012, menită să ofere conținut multimedia în funcție de locația în care se află utilizatorul, limitând astfel traficul din rețea pentru livrarea de conținut de la distanță.