Descoperire ştiinţifică! Vitamina Soarelui creşte potenţa la bărbaţi

Data: 8/03/2016 | Autor: .

Vitamina Soarelui vitamina-d

Simţi că eşti obosit tot timpul, nu mai ai chef de nimic, nici măcar de sex, la fel ca altădată? Cercetătorii italieni au descoperit o legătură directă între problemele din dormitor şi deficitul de vitamina D, cea cunoscuta drept „vitamina Soarelui”.

Potrivit unui studiu la care au participat 143 de bărbaţi cu probleme erectile, prezentat de womenshealtmag.com, expertii au ajuns la concluzia că aproape jumătate dintre pacienţi aveau un deficit de vitamina D în organism şi că doar unul din cinci avea nivelul optim al acestui nutrient, relatează GadgetReport.ro

Mai mult chiar, la cei cu probleme grave de potenţă, nivelul de ” Vitamina Soarelui ” din corp era cu circa 24% mai scăzut decât la cei cu probleme ocazionale.

In urma studiului, cercetatorii au ajuns la concluzia că deficitul de vitamina D poate stimula producerea radicalilor liberi numiţi ioni superoxizi. Aceştia afectează moleculele din organism care ajută la funcţionarea corectă a vaselor de sânge. Astfel că şi erecţia este afectată.

Deficitul in vitamina atrage dupa sine o absorbtie insuficienta a calciului, care determina nu doar demineralizarea oaselor, ci si alte probleme de sanatate, precum hipertensiunea arteriala, cancerul, tuberculoza, scleroza multipla, dureri dentare (peridontoza) si bolile psihice (depresie, tulburare bipolara sau schizofrenie).

” Vitamina Soarelui ” se gaseste in mai multe surse alimentare, cum ar fi pestele, ouale, laptele fortificat si uleiul de peste.

Potrivit expertilor, uleiul de peste, in special uleiul de ficat de cod, este cea mai buna sursa alimentara de vitamina D. O singura lingura acopera 300% din valoarea zilnica recomandata de calciferol.

Laptele este o alta sursa de ” Vitamina Soarelui „. Un pahar furnizeaza un sfert din doza zilnica recomandata de vitamina D.
Galbenusul de ou contine, de asemenea, o anumita doza de vitamina D, insa specialistii recomanda consumul oului intreg, pentru fixarea optima a vitaminei. Alaturi de cereale, sucul natural de portocale este comercializat de cele mai multe ori in varianta imbunatatita cu vitamina D. O cana cu suc de portocale aduce 50% din necesarul zilnic de vitamina D.

Inedit este faptul ca Soarele contribuie in mod semnificativ la productia zilnica de vitamina – 10 minute de expunere la soare intr-o zi este considerata o perioada suficienta pentru a preveni carentele de vitamină.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.