Dovedit științific. Să te laşi de fumat, misiune imposibilă? Cele nouă cazne

Data: 27/11/2018 | Autor: .

fumat sa-te-lasi-de-fumat-1155x768Se spune că cel mai greu lucru este să scapi de reflexul de a fuma. Să renunţi la ţigări e o chestie care e bună pentru sănătate, pentru portofelul tău, pentru cei cu care trăieşti. Numai să vrei şi să poţi să faci asta. Când o să încerci, o să te loveşti de problemele de mai jos. Citeşte-le şi ia aminte.

Cea mai mare prostie pe care o să o faci este să îţi stabileşti o dată de la care te vei lăsa de fumat. Crăciun, Paşte, concediu, ziua de naştere, tăierea porcului etc. Orice ţintă ţi-ai pune-o în cap, nu o să o respecţi. Dacă vrei să renunţi la fumat, trebuie să o faci pe loc, nu undeva în viitor.

Nu exista „treptat” cand te lasi de fumat. Nicotina are nevoie de doua zile pentru a-ti iesi din corp, prin urmare faptul ca tu reduci treptat doza e o prostie.

Nu te lăsa de fumat doar pentru că sunt prea scumpe. La fel ca şi drogaţii, vei găsi bani să îţi iei o ţigară, două.

Vă lăsaţi de fumat împreună. E o idee proastă. Poate reusesti sa renunti pentru o vreme, dar sansele sa te reapuci sunt mult mai mari decât dacă acţionezi singur.

Nu spune nimănui că ai renunţat la fumat. Asta pentru că vei deveni subiect de caterincă şi se vor găsi unu-doi prieteni ca să te testeze cu o ţigară. Şi o să cedezi, pentru că eşti dependent.

Nu-ti numara zilele de cand nu mai fumezi. E o prostie, pentru că în loc să te ajute, îţi dă senzaţia că ai renunţat la ceva, ceea ce creierul tău interpretează, în inconştient, ca fiind ceva negativ. E ca şi cum ai renunţa să faci sex. Poţi?

Nu înlocui ţigările cu alt viciu. Bomboanele, guma de mestecat, covrigii. E o prostie să încerci asta pentru că ştii foarte bine că fumul nu poate fi înlocuit cu nimic.

Nu înlocui ţigările cu alte ţigări. La cele electronice ne referim. Tu eşti dependent de nicotină, aşa că oricât ai reduce doza de nicotină şi sub orice formă ai consuma-o, e acelaşi lucru.

Dacă eşti într-un loc în care se fumează, nu fă scandal. Dacă nu îţi place că ei fumează, poţi ieşi afară, nu e nevoie să le ceri altora să renunţe pentru că aşa vrei tu.

Şi mai e o chestie fundamentală. Dacă ai reuşit să te laşi de fumat, nu încerca niciodată să mai pui gura pe o ţigară. O să regreţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.