Dovedit ştiinţific: Vanatoarea sexuala, cheia fericirii?

Data: 18/01/2017 | Autor: .

Vanatoarea sexuala vanatoarea-sexuala-gadgetreport

Ce poate fi mai tentant decât să ieşi într-o seară într-un club, să cunoşti o tipă sau un tip mişto, să te joci cu personajul, să simţi tensiunea sexuală şi, de ce nu, să treci la fapte, la “proba la orizontală”.  

O chestie ce ţine de adrenalină, de dorinţă, de nevoia de a ne satisface un obicei primordial. Până la urmă, sexul este cel care ne influenţează viaţa în bine sau rău, este liantul unei relaţii.

Cu cât reuşeşti să îţi menţii „vanatoarea sexuala”, cu atât este mai bine. Nu o spunem noi, o afirmă psihologii italieni care au supus un grup de 150 de bărbaţi şi femei unui experiment în care au încercat să afle ce rol joacă flirtul în viaţa noastră cotidiană.

Subiecţii au fost împărţiţi în două grupuri. În primul grup, oamenii au fost rugaţi să facă totul pentru a se cunoaşte între ei la nivel intim, pentru a arăta că ştiu să flirteze, că vor cucerească persoanele cu care intră în contact. În cel de-al doilea grup, s-a mers tot pe cunoaşterea reciprocă, conotaţiile sexuale fiind strict interzise.

După două luni de socializare, subiecţii au fost rugaţi să completeze un chestionar privind experienţele trăite. Cum a decurs vanatoarea sexuala?

În primul grup, peste 60 la sută dintre participanţi s-au declarat satisfăcuţi de perioada petrecută împreună, în timp ce în celălalt,  peste 70% au considerat experienţa o adevărată corvoadă.

Mai mult chiar, dacă în primul grup, participanţii debordau de optimism şi energie, în cel de-al doilea, pesimismul şi oboseala au fost invocate de cei mai mulţi subiecţi.

Iar rezultatele analizelor medicale au venit să susţină acest adevărat fenomen. Cei care au practicat vanatoarea sexuala aveau o stare generală pozitivă, în timp ce în celălalt grup au apărut semnalele stresului şi lipsa tonusului fizic.

Concluzia experţilor italieni – flirtul, vânătoarea sexuala ne influenţează decisiv viaţa, ne facem mai activi, mai sănătoşi, optimişti şi capabili să depăşim orice obstacole.

Aşă că, dacă vă aflaţi într-o stare proastă, dacă v-aţi săturat de rutină, de viaţa de roboţi, cea mai bună ieşire o reprezintă ieşitul în oraş. La terasă, la club, oriunde veţi merge, vă asigurăm că veţi găsi un “trofeu” care merită “vânat”.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.