Browsing: atlantida

Cercetătorii croați au descoperit, în apele Mării Adriatice, vestigiile unui drum vechi de 7.000 de ani, care a legat un sit antic de insula Korčula. Pe internet au apărut imediat asocierile cu celebrul oraș pierdut Atlantida, mai ales că arheologii n-au nicio idee despre cine l-a construit. Ce tehnologii aveau constructorii, acum 7000 de ani,  de au reușit o asemenea performanță inginerească?

Civilizaţia olmecă, din care se presupune că se trag toate culturile clasice din America Centrală, continuă să reprezinte un mister pentru istorici. Abilitățile sale au depăşit cunoştiinţele acelor vremuri, monumentele lăsate de olmeci continuând să reprezinte un mister în privinţa modului în care au fost construite. Întrebarea care intrigă pe toată lumea este de unde și-au dobândit vechii olmeci cunoștințele de arhitectură, matematică, inginerie şi astronomie? Unii cercetători sugerează că vechii olmeci ar putea fi supraviețuitorii legendarei Atlantida.

La aproximativ 6 metri sub apă, în largul coastei de nord Bimini, din Bahamas, se află o structură geologică surprinzătoare care seamănă cu un drum pietruit și are o lungime de 457 de metri. Oamenii de ştiinţă au fost derutaţi după această descoperire, care datează de acum 2000 ani. Este drumul către Atlantida?

Cercetătorii de la GNS Science, un grup științific la care participă experți din Noua Zeelandă, Statele Unite, Australia și Germania, au anunţat descoperirea unui nou continent, vechi de 1 miliard de ani. Denumit Zeelandia, acesta se află în adâncul Oceanului Pacific, lângă Australia. Este locul în care s-ar fi aflat Atlantida?