Browsing: avion

De la planoare și baloane cu aer cald până la primele avioane, oamenii au avut de mult timp o adevărată obsesie pentru zbor.  Din vechile timpuri, de acum mii de ani, oamenii au făcut nenumărate încercări de a zbura cu tot felul de aparate ce imitau aripile păsărilor. Abia la începutul secolului XX, visul a devenit în sfârșit realitate.

American Airlines a convenit cumpărarea a 20 de avioane supersonice Overture de la compania Boom Supersonic, au anunţat cele două companii. Super-avionul Overture va zbura cu o viteză Mach 1,7 sau 1.304 mile/oră, astfel că va face mai puțin de 4 ore între New-York și Londra.

Universitatea Tehnică Delft (TU Delft) și KLM au efectuat, cu succes, primul zbor cu noul avion „Flying-V” – un avion format practic din două aripi uriașe care vor conține atât scaunele pentru pasageri, cât și zona cargo și rezervoarele de combustibil. Avionul ar urma să transporte la bord circa 314 pasageri. Primele curse aeriene ar putea debuta abia în 2040.

Airbus a lansat recent conceptul unui avion revoluționar, cu un design curbat, specific celebrului bombardier invizibil B-2 al Armatei SUA. Noua formă a avionului Airbus Maveric, cu „corp şi aripi integrate”, este proiectată să ofere o viteză mai mare și să reducă emisiile de carbon cu aproximativ 20%, relatează GadgetReport.ro