Browsing: baterie

Dincolo de fake news-ul legat de un posibil Blackout in Romania, adică o cădere programată a rețelelor electrice, problema penelor de curent este una cât se poate de reală. Atât vara cât și iarna, tot mai mulți români rămân fără curent electric cu orele, dacă nu chiar cu zilele, în situații extreme. V-ați pregătit pentru o astfel de situație?

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan, finanțați de Departamentul de Apărare al Statelor Unite, au dezvoltat un nou tip de baterie reîncărcabilă cu zinc care se integrează în structura corporală a roboților pentru a economisi spațiu și pentru a reduce din greutatea roboților, crescută de bateriile convenționale.

Experții din cadrul Universității Washington din St. Louis, SUA, au reușit să transforme o simplă cărămidă într-o baterie ce poate stoca electricitate. Experimentul a fost posibil grație unei nanotehnologii inovative. The Guardian relatează că experții speră ca această tehnologie să permită cărămizilor să aibă în curând densitatea energetică a bateriilor litiu-ion.

Sud-coreenii de la Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) și Samsung R&D Institute Japan (SRJ) au dezvoltat un acumulator care promite să ofere automobilelor electrice o autonomie de peste 800 de kilometri. Bateriile cu stare solidă ocupă un volum cu 50% mai mic decât bateriile clasice, de tip Litiu-ion, și au o viață mai lungă, de peste 1000 de cicluri de încărcare, relatează GadgetReport.ro