Browsing: dacia

Dacia pregăteşte lansarea unui nou model, altul decât mult aşteptatul Dacia Bigster şi noua generaţie Duster. Potrivit francezilor de la  L’automobile magazine, este vorba de o maşină urbană, un fel de mini SUV care va concura direct cu Jeep Avenger. Modelul poartă numele de cod Dacia MiniSter.

Designerul Rostislav Prokop a construit prototipul unei Dacii cu adevărat ieşită din comun. Dacia Speeder se doreşte a fi un coupe sport cu o linie modernă şi dotări de ultimă generaţie. Ar fi o maşină la fel de ieftină ca Loganul!

Dacia a lansat astăzi la Salonul auto de la Paris, un nou concept-car, Dacia Manifesto. Conceptul are tracțiune integrală, propulsie electrică și echipamente specializate pentru ieșirile în natură, pentru prima dată marca Dacia având o filosofie bazată pe o nișă tot mai largă de clienți: cei care iubesc aventura.

Nu credem că există român care să fi învățat sau măcar să fi auzit de Deceneu, un personaj istoric învăluit în mister – marele preot al dacilor din vremea regelui Burebista. Potrivit legendelor, acesta i-ar fi călăuzit pe daci către științele fizicii, astronomiei, zodiacului și paranormalului. Cât este mister și cât este realitate în privința lui Deceneu?

Dacia Sport a fost primul si singurul coupe veritabil romanesc. Puțină lume știe că mașina a fost construită cu o serie de artificii tehnice ieșite din comun, printre altele fiind singura mașină din lume cu două parbrize. Mașina a fost construit, de altfel, manual, din piesele de Dacia Berlină, rezultatul fiind însă o mașină unică la nivel mondial.

Dacia anunţat că noul model Duster facelift 2021 poate fi comandat în reţeaua de agenţi autorizaţi din toată ţara începând de miercuri, 18 august. Preţul porneşte de la 14.100 euro, cu TVA inclusă, iar primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie.