Browsing: descoperire

Locuitorii din Gearhart Beach din Oregon au făcut o descoperire ieșită din comun. Pe plaja de pe coasta Oregonului, au găsit un pește de soare (sun fish) extrem de rar, cu dimensiuni uriașe. Peștele măsoară 2 metri în lungime.

Arheologii de la Universitatea din Arizona și de la Universitatea Stanford au descoperit un mormânt mai puțin obișnuit. În timp ce făceau săpături în La Necropoli dei Bambini, sau Cimitirul bebelușilor, în comunitatea Lugnano din Italia, ei au descoperit rămășițele scheletice ale unui copil de zece ani, care a fost înmormântat cu un ritual ieșit din comun. Era un vampir?

Cercetătorii de la Universitatea din Tübingen, Germania, au descoperit o specie nouă de dinozauri în Transilvania.T. platycephalus, membru al familiei Rhabdodontidae – un grup de dinozauri ornithopode erbivori – a trăit în urmă cu aproximativ 70 de milioane de ani, în perioada Cretacicului târziu (acum 145 de milioane până la 66 de milioane de ani). 

Cercetătorii din Egipt au anunțat o descoperire inedită, unică în felul ei în ultimii 50 de ani. Este vorba despre ruinele unui „loc de odihnă fortificat regal”, vechi de 3.500 de ani, aflat în situl arheologic Tel Habwa din zona arheologică Sinai de Nord. Construit din cărămizi de lut, se crede că este unul dintre palatele regale din apropierea porții de est a Egiptului, construit probabil pentru a găzdui trupele egiptene antice și poate chiar regalitatea în timpul domniei lui Tutmosis al III-lea (1479-1425 î.Hr.).

Arheologii ucraineni au prezentat, cu ocazia întâlnirii anuale a Archaeological Institute of America din Chicago, rezultatele unei descoperiri cu adevărat remarcabile. Este vorba de rămășițe umane ale unei persoane care a trăit acum 1000 de ani și care pare să fi fost îngropată cu un ritual ieșit din comun ce aduce aminte de teama de vampiri.