Browsing: dinozauri

Celebrul dinozaur Tyrannosaurus rex  (T.rex) era un vânător feroce, cu cea mai puternică mușcătură dintre toate animalele care au pășit vreodată pe uscat. Bestia dădea târcoale sălbăticiei Cretacicului târziu acum mai bine de 66 de milioane de ani.

În urmă cu 66 de milioane de ani, un asteroid a lovit Pământul cu forța a 10 miliarde de bombe atomice și a schimbat cursul evoluției. Cerul s-a întunecat, iar plantele au încetat să mai facă fotosinteză. Plantele au murit, apoi și animalele care se hrăneau cu ele. Lanțul trofic s-a prăbușit. Peste 90 la sută din toate speciile au dispărut. Când praful s-a așezat, toți dinozaurii, cu excepția unei mâini de păsări, dispăruseră.

Cercetătorii de la Departamentul de zoologie și geologie din cadrul Academiei de Științe din California au lansat o nouă teorie privind dispariția dinozaurilor. Un meteorit ar fi lovit Pământul acum 66 de milioane de ani, fapt care a provocat o perioadă de întuneric de 2 ani. Impactul a distrus cel puțin 75% din viața de pe Pământ, inclusiv dinozaurii.