Browsing: egipt

Cleopatra, faimoasa regină egipteană a dinastiei Ptolemaice, este o figură istorică care a captivat imaginația timp de secole. Născută în anul 69 î.Hr., a urcat pe tron la doar 18 ani și a condus cu o inteligență și o carismă remarcabile. Cercetătorii britanici au reușit să realizeze o reconstrucție facială cu adevărat incredibilă, care ne ajută să realizăm cum arăta celebra regină.

Povestea lui Isus Hristos, cea mai cunoscută relatare istorică a creștinătății, ar fi fost inspirată dintr-0 legendă cu mult mai veche, datată cu câteva mii de ani înainte de apariția Bibliei și a istoriilor sale. Este vorba de cărțile din Kemet (Egipt), o serie de legende și povestiri care se referă la credințele egiptenilor antici.

Civilizația egipteană antică a fost întotdeauna o sursă de uimire și fascinație pentru oamenii din întreaga lume. De la incredibilele lor piramide și temple până la misterioasele lor hieroglife, există întotdeauna ceva nou de descoperit despre această civilizație antică. Cu toate acestea, un nou studiu tocmai a scos la iveală câteva informații remarcabile despre unul dintre cei mai faimoși faraoni ai Egiptului antic. Cercetătorii cred că presupusele rămășițe ale lui Sa-Nakht ar putea fi dovada că acesta era un gigant!

Lumina din Dendera este unul dintre misterele mai puțin cunoscute legate de istoria Egiptului antic. Este un subiect deosebit de controversat, deoarece nu este vorba chiar de un artefact al unei potențiale tehnologii antice, ci de posibila reprezentare a unui astfel de artefact pe un perete al unuia dintre cele mai bine conservate temple antice din Egipt – templul zeiței egiptene Hathor de la Dendera.

Au avut egiptenii un contact direct cu extratereștrii? Au fost vizitați de o civilizație superioară care i-a învățat cum să construiască piramide, cum să se dezvolte la un nivel pe care nicio altă populație de pe planetă, la acel moment, nici nu se gândea? Potrivit cercetătorilor, dincolo de misterul construcției piramidelor, ar exista o dovadă concretă că egiptenii ar fi intrat în contact cu extratereștrii – așa numitul ,,Papirus Tulli”.

La începutul lunii martie, Ministerul Turismului și Antichităților din Egipt (MOTA) a anunțat descoperirea unei camere secrete deasupra intrării principale (nord) a Piramidei lui Khufu, cunoscută și sub numele de Marea Piramidă din Giza. Această cameră de 9 metri pe 2 metri se află chiar deasupra intrării nordice, iar motivul pentru care a fost inclusă acolo rămâne în prezent necunoscut. Între timp, arheologii cred că au dat de urmele unei alte camere secrete, chiar mai mare!

Arheologii egipteni au găsit o mumie acoperită cu foiță de aur, sigilată într-un sarcofag care nu a mai fost deschis de 4.300 de ani. Se crede că mumia aparține unui bărbat pe nume Hekashepes. Este una dintre cele mai vechi și mai complete mumii care nu aparțin unei familii regale găsite vreodată în Egipt.

Numărul 18 a fost mult timp un număr faimos ca număr norocos în iudaism dar și în vechea civilizație egipteană. Donațiile sunt adesea oferite în multiplii săi, cum ar fi 36 și 72, ca expresie a binecuvântării pentru o viață lungă. Motivul invocat de obicei pentru acest noroc este acela că cuvântul ebraic pentru „viață”, chai (חי), are o valoare numerică de 18 (deoarece toate cuvintele din ebraică au, de asemenea, un echivalent numeric). Astfel, cadourile și banii sunt oferite în multipli de 18, deoarece evreii cred că acest lucru încurajează o viață lungă.