Browsing: Falcon 9

Pentru prima oară în istorie, oamenii încearcă să schimbe traiectoria unui obiect ceresc în spațiu, iar misiunea de acum este un test pentru viitorul îndepărtat când ar fi posibil ca un asteroid mare să lovească Terra. NASA a lansat o rachetă Falcon 9 a SpaceX către un asteroid, Dimorphos, aflat la peste 10 milioane km de Terra.

Specialistii de la NASA au trimis pe Statia Spatiala Internationala 128 de pui de calamari si 5.000 de vietuitoare microscopice.  Experimentul ar putea sa duca la dezvoltarea unor masuri de protectie care sa conserve sanatatea astronautilor in timpul misiunilor spatiale indelungate.

SpaceX a trimis prima misiune a sa cu echipaj uman pe orbită. Este o misiune istorică, pentru că a fost primul zbor cu echipaj uman al companiei lui Elon Musk şi este, de asemenea, pentru prima oară când NASA trimite în spaţiu astronauţi la bordul unei navete a unei companii private. Pentru Statele Unite reuşita acestei misiuni reprezintă un pas crucial pe drumul către independența de Rusia pentru accesarea Stației Spațiale şi un motiv de mândrie naţională.

NASA și SpaceX, compania lui Elon Musk care produce rachete spațiale, se pregătesc de o misiune istorică, intitulată Demo-2. Diseară, la ora 23:33 a României, agenția spațială americană și SpaceX vor lansa o rachetă Falcon 9, botezată Crew Dragon, care va duce pe Stația Spațială astronauți. Este prima dată când o capsulă Crew Dragon produsă de SpaceX va avea la bord astronauți.