Browsing: hackeri

Cercetătorii în securitate informatică de la Bitdefender au interceptat un val de cel puțin 100.000 de mesaje SMS, parte dintr-o campanie globală de răspândire a amenințării informatice Flubot care urmărește infectarea dispozitivelor cu sistem de operare Android.

Microsoft a raportat recent o vulnerabilitate la executarea codului la distanță CVE-2021-40444 în motorul browserului Internet Explorer, numit MSHTML. Potrivit companiei, această vulnerabilitate a fost deja utilizată în atacuri țintite împotriva utilizatorilor Microsoft Office, iar Microsoft a lansat un patch pentru aceasta pe data de 14 septembrie 2021.

Bitdefender a semnalat apariția unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor firme de curierat cunoscute, cu scopul de a-i convinge pe oameni să acceseze link-uri sau să descarce fișiere periculoase care îi pot lăsa fără bani.

O grupare de hackeri a reușit să dea o lovitură spectaculoasă la celebrul hotel Ritz din Londra. Atacatorii i-au păcălit pe invitați să ofere detaliile propriilor carduri de credit printr-o metodă mai puțin obișnuită.

Experții în securitate avertizează că 1 miliard de telefoane Android riscă să devină o unealtă de spionaj pentru hackeri din cauza a 400 de vulnerabilități “Ahile”. Experții din cadrul companiei de securitate Check Point au descoperit 400 de vulnerabilități ale cipurilor Qualcomm Snapdragon, pe care le numesc “Ahile”.