Browsing: Nikola Tesla

„Omul care a inventat secolul XX“, așa cum a fost numit, Nikola Tesla a avut parte de o viață tumultuoasă și de o moarte învăluită în mister. În 1943, corpul său neînsufleţit a fost găsit într-o cameră de hotel, cu seiful spart şi cercetările dispărute. A fost ucis pentru una intre invențiile sale SF, cunoscută sub numele de ,,Raza Morții’, un fascicul de energie care putea doborî avioanele de la kilometri distanță, folosind doar electricitatea?

Când zici Nikola Tesla (Nicolae Teslea), te gândeşti la istroromânul devenit cetăţean american, omul de ştiinţă şi inventatorul prolific în domeniul electro şi radiotehnicii, descoperitorul câmpului magnetic învârtitor, a sistemului polifazat de curent alternativ şi a curentului de înaltă frecvenţă.

Nikola Tesla, unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă din istorie, ar fi inventat, în 1911, o farfurie zburătoare care urma să decoleze precum OZN-urile din filmele SF şi să se alimenteze cu „energie liberă”, fără să aibă nevoie de carburant. Tesla ar fi depus şi un brevet de invenţie în acest sens, îngropat însă de interesele autorităţilor de la acea vreme