Browsing: PREISTORIE

Arheologii de la University College Dublin au descoperit, cu ajutorul imaginilor din satelit, o megastructură de situri uriașe și necunoscute anterior din epoca bronzului, în inima Europei. Experții cred că aceste structuri nou identificate, situate în interiorul râului Tisa, ar putea explica modul în care au apărut megaforturile contemporane, cele mai mari construcții preistorice făcute înainte de epoca fierului.

Cercetătorii de la Muzeul Național de Istorie din Berna au lansat un studiu inedit care arată, în esență, că oamenii din preistorie foloseau obiecte extraterestre, existând mărturii fizice în acest sens. Studiul se bazează pe  artefactelor metalice preistorice colectate în Elveția în ultimele două secole.

Oamenii de știință au dezgropat fragmente de ADN care datează de acum 1 milion de ani. Descoperite sub fundul Mării Scoția, la nord de Antarctica, aceste fragmente de material organic pot fi de neprețuit pentru a trasa istoria regiunii – cartografiind ceea ce a trăit în ocean și în ce fel de perioade de timp.