Browsing: ransomware

Investigația recentă a experților Kaspersky a scos la iveală activitatea RedAlert și Monster – grupuri care au reușit să efectueze atacuri asupra diferitelor sisteme de operare fără a apela la limbaje-multiplatformă. În plus, experții au descris exploatările 1-day care pot fi executate de grupurile de ransomware pentru a-și atinge obiectivele financiare.

Pe 2 iulie, s-a aflat că gruparea de ransomware REvil a comis un atac de proporții împotriva furnizorilor de servicii gestionate (Managed Service Providers – MSP) și a clienților acestora din întreaga lume. Acest lucru a făcut ca mii de companii să devină potențiale victime ale ransomware-ului. Cercetătorii Kaspersky au observat peste 5000 de încercări de infectare în Europa, America de Nord și de Sud.

Peste jumătate (56%) dintre victimele afectate de ransomware au plătit răscumpărarea pentru a restabili accesul la datele lor, pe parcursul anului trecut, potrivit unui studiu global realizat de compania securitate Kaspersky, care a chestionat 15.000 de consumatori. Cu toate acestea, pentru 17% dintre victime, plata răscumpărării nu a garantat returnarea datelor furate. Pe măsură ce publicul înțelege potențialele amenințări cibernetice, există motive semnificative de a aborda această lupta împotriva ransomware-ului cu optimism.

Pe măsură ce computerele se conectează la lumea internetului, riscurile de securitate cresc cu cel puțin aceeași măsură. Pentru a face față riscurilor de securitate și confidențialitate, Windows 10 vă oferă o suită de securitate cunoscută sub numele de Windows Defender.