Browsing: somn

În timp ce unii oameni văd somnul în timpul zilei ca pe un răsfăț, alții îl văd ca pe o modalitate de se a menține sănătoși, focusați și capabili să răspundă tuturor provocărilor, indiferent că e vorba de joc sau de viața personală. Potrivit lui Steven Bender, profesor asociat clinic, Texas A&M University, un somn în timpul zilei care durează între 20 și 30 de minute – poate fi benefic în nenumărate moduri.

Coșmarurile pot fi prevenite printr-un simplu gest care are legătură cu modul în care ne pregătim somnul. Un studiu realizat anul trecut de de la Universitatea din Geneva pe 36 de pacienți diagnosticați cu o tulburare de coșmar a arătat că o combinație de două terapii simple a redus frecvența coșmarurilor lor.

Dacă ai probleme cu somnul, dacă nu poți să adormi noaptea iar ziua ești obosit și n-ai energie, este probabil să suferi de insomnie sau să fi prea stresat. Medicii spun că este esențial să îți dai seama ce nu funcționează în ritualul de somn și să iei măsuri până nu e prea târziu. Insomnia poate genera ample probleme de sănătate, relatează GadgetReport.ro

Cercetătorii canadieni au realizat un amplu studiu menit să desluşească o dilemă de când lumea: De ce bărbaţii adorm mai repede decât femeile. De vină ar fi ceasul biologic, defazat între cele două sexe.