Browsing: Studiu ştiinţific

Timp de zeci de ani, oamenii de știință au fost nedumeriți și intrigați de o întrebare extrem de fascinantă, și anume: de ce ființele umane au mult mai puțin păr pe corp decât alte primate și, în general, decât majoritatea mamiferelor terestre? Cercetătorii genetici tocmai au publicat un articol în revista eLife care vin cu un răspuns foarte interesant.

Pentru cei mai mulți dintre noi, mersul pe jos este ceva ce facem în mod automat. Nu necesită un efort conștient, așa că mulți dintre noi nu reușesc să își amintească beneficiile mersului pe jos pentru sănătate. Dar ce se întâmplă dacă încetăm să mai mergem pe pilot automat și începem să ne provocăm creierul și corpul mergând cu spatele? Nu numai că această schimbare de direcție ne solicită mai multă atenție, dar poate aduce și beneficii suplimentare pentru sănătate.

Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au vrut să vadă care este percepția femeilor despre bărbatul ideal. Cercetarea a fost inclusă într-un nou studiu care analizeaza modul in care se desfasoara relatiile interumane. Cum se manifesta atractia, care sunt trasaturile de caracter care impresioneaza si leaga o relatie, in ce masura psihicul si fizicul conteaza cand e vorba de o relatie sexuala. 

Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au realizat un studiu privind efectele incredibile pe care le au felinele asupra oamenilor. Potrivit acestora, pisicile sunt mult mai mult decât nişte animale de companie agreabile.