Browsing: tehnologia 5G

5G devine, conform așteptărilor, generația de tehnologie mobilă cu cel mai rapid ritm de adopție din istorie, înregistrând o rată de creștere de aproximativ 1 milion de abonamente noi pe zi. Numărul abonamentelor 5G care includ și un dispozitiv compatibil cu această tehnologie a crescut cu 70 de milioane, în primul trimestru al anului 2021, și se estimează că acesta va ajunge la 580 milioane până la sfârșitul anului 2021

Vrei să vezi, pe telefon, un film pe Netflix, HBO Go sau un clip pe Youtube și te enervează faptul că se încarcă foarte greu, că site-urile se blochează? Vrei să te joci, de exemplu Fortnite, în timp ce ești în metrou, fără să îți înghețe game-ul? Vrei să discuți pe un chat video cu cineva și te-ai săturat să ți se blocheze imaginea? În 2021, poți rezolva aceste probleme dacă îți cumperi un telefon 5G.

Tehnologia 5G face pași semnificativi spre implementare la nivel international. Investitorii din domeniu au început deja demersurile pentru implementarea la scară largă a infrastructurii necesare. Unul dintre factorii decisivi îl reprezintă utilizarea benzii de 6Ghz, una care va permite transferul fără probleme a volumului uriaș de date generat de gadgeturile conectate la 5G.

România trebuie să informeze Comisia Europeană cu privire la proiectul de lege privind tehnologia 5G, în conformitate cu Directiva (EU) 2015/1535, prin care statele membre trebuie să anunţe Comisia cu privire la orice proiect de lege ce conține reglementări tehnice, înainte de adoptarea acestuia, susţin unii analişti din piaţa de telecomunicaţii.

Într-o perioadă în care se pune tot mai mult accentul pe digitalizare, autoritățile de la București riscă să arunce în aer toate proiecte care ar putea accelera acest proces prin intermediul rețelelor 5G. Operatorii de telefonie și date trag un semnal de alarmă privind lacunele majore ale proiectului de lege privind implementarea tehnologiei 5G.