Browsing: teorie

Găurile de vierme ar putea fi niște intrări stabile printr-un tunel de spațiu-timp, care ar putea permite călătoriile în timp, afirmă cercetătorul Pascal Koiran de la Universitatea din Lyon. Descoperirea contrazice predicțiile anterioare care susțineau că aceste ”poteci scurte” ipotetice dintre găurile negre, prin spațiu și timp s-ar prăbuși instantaneu.

Universul, lumea în care trăim, ar fi putut fi creat în laborator de ”o civilizație tehnologică avansată”. Aceste ființe superioare ar fi putut dezvolta o tehnologie, care a creat un ”baby universe” din nimic, prin tuneluri cuantice”. Este declarația bulversantă făcută de Avi Loeb, un faimos fizician american și fost președinte al Departamentului de Astronomie al Universității Harvard din Statele Unite.

Lumea în care trăim ar putea avea o corespondenţă într-un univers paralel, într-o realitate în oglindă, în care timpul se scurge altfel decât îl percepem noi. Este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din California şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts.