Browsing: top

Machu Picchu este, fără îndoială, unul dintre cele mai fascinante locuri din lume. Orașul din cer, așa cum a fost botezat, ridică în continuare multe semne de întrebare. Cine a construit acest oraș și de ce s-a chinuit să urce sute de tone de piatră pe un vârf de munte? Se pregătea această civilizație de ,,sfărșitul lumii” sau își dorea să fie mai aproape de ,,zeii din Cer”?

Cercetătorii de la Universitatea Aix-Marseille din Franța au lansat un nou studiu în care oferă câteva răspunsuri la misterele piramidelor de pe platoul Giza, din Egipt. Aceste adevărate labirinturi de piatră, construite pentru a onora morții și a-i duce în viața de apoi, au fost ridicate în urmă cu aproximativ 4.500 de ani, fără tehnologie modernă și cu o precizie uimitoare.

Unul dintre cele mai vechi și mai mari orașe din istoria Americii, Cahokia, a fost părăsit, brusc, peste noapte, de cei peste 50 de mii de locuitori. Așezarea, ce datează de acum 2000 de ani ÎC, era una extraordinar de dezvoltată, cu drumuri, rețele de apă și, bineînțeles, piramide. Misterul orașului pierdut Cahokia pare că se adâncește pe măsură ce arheologii găsesc noi vestigii bulversante. 

După lansarea modelului  Duster 3 și a versiunii restilizate a modelului  Spring în 2024, Dacia isi va extinde gama cu noul SUV Bigster, în 2025. Modelul va fi prezentat în toamnă la Salonul de la Paris. Dincolo de acest model, publicația franceză Largus.fr estimează că vor urma un break crossover, un  SUV urban și noua  Sandero, care va avea propulsie electrică din 2028.