Browsing: viaţă extraterestră

Oamenii de știință au găsit o planetă asemănătoare cu Pământul, fără atmosferă. Planeta, care orbitează în jurul unei stele pitice M, care este unul dintre cele mai comune tipuri de stele din universul nostru, ar putea chiar ajuta astronomii să găsească mai ușor viața extraterestră.

Cercetătorii de la Departamentul de științe geologice de la Universitatea Texas din Statele Unite au anunțat o descoperire științifică fără precedent. În urma unui studiu efectuat recent și publicat în revista Geophysical Research Letters, astronomii au anunțat că au găsit apă sărată în interiorul învelișului înghețat al Europei, Luna lui Jupiter.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au descoperit un nou tip de planete, botezate Hycean, despre care afirmă că ar putea fi acoperite cu oceane și care ar include hidrogen, un element esențial în dezvoltarea vieții. Daily Mail relatează că noile lumi descoperite ”ne măresc șansele să dăm peste o existență extraterestră”.

Cercetătorii de la Universitatea Curtin din Australia şi Centrul Internaţional pentru Cercetări în domeniul radioastronomiei au finalizat cea mai amplă investigație referitoare la căutarea unor dovezi ale existenţei civilizaţiilor extraterestre. Cercetarea, realizată cu ajutorul telescopului Murchison Widefield Array (MWA), a prespus investigarea a nu mai puţin de 10,3 milioane de stele.