Browsing: video

O invenție demnă de filmele SF a devenit, în sfârșit, realitate. Cercetătorii de la Institutul de Știință și Tehnologie din Okinawa (OIST) au dezvoltat un material special, realizat din grafit, care plutește în aer fără nicio intervenție externă. Ar putea fi invenția secolului.

Oamenii de știință de la Școala John A. Paulson de Inginerie și Științe Aplicate (SEAS) de la Harvard au dezvoltat un metafluid programabil cu reziliență reglabilă, proprietăți optice, vâscozitate și chiar cu capacitatea de a comuta între un fluid newtonian și unul newtonian. Proiectul aduce aminte de imaginile din celebra serie SF Terminator.

Compania aerospațială californiană JetZero a anunțat că a ajuns în faza finală cu dezvoltarea primului avion de nouă generație. Dincolo de designul futurist,”Pathfinder” este un avion cu reacție, asemănător unui bombardier invizibil, care promite costuri operaționale mai reduse și o viteză mai mare de survol.

Disney pregătește lansarea unui nou Star Wars. Este vorba de Star Wars: Tales of the Empire, o nouă antologie animată în șase părți, în stilul Star Wars: Tales of the Jedi. Producția a fost anunțată printr-un trailer surpriză și prin dezvăluirea unui afiș special. 

La sfârșitul anilor 1990, un grup de arheologi a descoperit scheletul unei victime a unui sacrificiu uman într-un templu antic din Mexico City. În mod curios, scheletul ținea în fiecare mână o mică țeavă de ceramică în formă de craniu uman. Această descoperire a marcat începutul unei fascinații larg răspândite pentru așa-numitul „fluier al morții aztec”.

Mumiile din Egiptul antic au uimit lumea științifică în ultimii 200 de ani, oferind detalii incredibile despre istoria unei civilizații ieșite din comun. Printre multiplele relicve devenite faimoase în ultima sută de ani se află și un fragment de mână care a stârnit numeroase controverse – a aparținut unui gigant, unui specii umane necunoscute sau unui extraterestru? 

Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au investigat unul dintre cele mai misterioase evenimente ce implică viaţa extraterestră, petrecut în 2014, celebrul dosar Oumuamua. Este vorba despre o minge de foc care lovit Papua Noua Guinee şi a produs un adevărat seism. Un cercetător de la Oxford a susținut că a fost vorba nu de un meteorit ci de o navă spațială prăbușită în ocean.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, o expediție arheologică a găsit, într-un mormânt din Saqqara datând din anul 200 î.Hr., un artefact în formă de pasăre. Pasărea de la Saqqara (cunoscută popular sub numele de planorul de la Saqqara) a stârnit, de atunci, numeroase interpretări. Era doar un simplu obiect de cult sau demonstrează că egiptenii antici foloseau planoare pentru a zbura deasupra piramidelor?

Compania ST Engineering din Singapore a anunțat primele comenzi pentru Airfish-8, cel mai spectaculos hidroavion din lume. Acesta își croiește drum pe apă de trei ori mai repede decât o barcă și este de 2,3 ori mai eficient decât un avion.