GadgetReport.ro la Realitatea TV. Ruşii vor să deschidă un Jurassic Park

mamuti

Aţi văzut Jurassic Park? La fel ca-n scenariul seriei SF de Hollywood, ruşii au inaugurat un institut de cercetări ştiinţifice în Siberia, cu scopul de a studia ADN-ul unor specii de animale dispărute, precum mamutul. Experţii vor să le readucă la viaţă prin clonare, un procedeu extrem de controversat.

Potrivit lui Semen Grigoriev, directorul Muzeului Mamuţilor, „prioritatea institutului de cercetări ştiinţifice din Iakuţk este de a analiza posibilitatea de readucere pe Pământ a mamuţilor”, adăugând că Institutul de Genomică din Beijing şi compania sud-coreeană Sooam Biotech – un pionier în clonarea câinilor – vor participa la acest studiu.

Institutul deţine peste 2.000 de fosile de animale preistorice, inclusiv de la specii primitive de câini şi cai şi până la mamuţi, de la care se va încerca identificarea unor celule de calitate, bine conservate, din care va putea fi extras ADN viabil.Informaţia despre inaugurarea noului institut de cercetări ştiinţifice a generat controverse, iar mulţi experţi au lansat o serie de speculaţii privind pericolele clonării speciilor dispărute.

Detalii dar şi alte ştiri din lume ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea Plus şi Realitatea FM. În înregistrarea video de mai jos vedeţi şi imagini cu peştele gigant prins în Japonia, ce efecte nebănuite poate declanşa islamofobia în SUA şi cum arată cea mai sigură maşină din lume, modelul A8 L Security, expus la Salonul Auto de la Frankfurt.